ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Η κόπωση της αγοράς, η σταθερότητα της ΤΕΝΕΡΓ και τα... χάλια της ΕΧΑΕ

Οι πωλητές κρατούν το πάνω χέρι, η Eurobank αμύνθηκε, τριήμερο απωλειών για την Alpha, η Jumbo αντιδρά μετά το placement, αντίδραση από Viochalco, κακή πορεία για την ΕΧΑΕ, οι 11πτωτικές ημέρες της AVAX και υπό πίεση τα χαρτιά Κόκκαλη.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες η αγορά μετά τη «βουτιά» της Τετάρτης, ωστόσο οι πωλητές διατηρούν το πάνω χέρι. Η αγορά έχει κινηθεί ανοδικά εδώ και πολύ καιρό, πολλές μετοχές βρίσκονται ψηλά και κάποιοι, για τους λόγους τους, «κλειδώνουν» κέρδη -ανάμεσά τους, βεβαίως, και ξένοι.

Οι προοπτικές της εγχώριας οικονομίας και των επιχειρήσεων παραμένουν εξαιρετικά θετικές και η αγορά σε βάθος χρόνου θα ανέλθει υψηλότερα, ωστόσο, βραχυπρόθεσμα η αγορά έχει «κουραστεί» και θα πρέπει να βρεθεί ένας νέος καταλύτης που θα δώσει κατεύθυνση, Επιπλέον σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα έχουμε εκλογές και οι εκλογές πάντα εμπεριέχουν το ρίσκο ενός κακού αποτελέσματος. 

-- Eurobank: Έβγαλε άμυνες χθες, κλείνοντας στο +0,74% και στα 2,03 ευρώ, ενώ έκανε τζίρο 11,33 εκατ. ευρώ, με 5,57 εκατ. τεμάχια. Στα 7,56 δισ. ευρώ η αποτίμηση, στο +1,24% το Μάιο.

-- Alpha Bank: Ψυχρολουσία από τη μετοχή καθώς η αντίδραση μετά τα αποτελέσματα δεν είχε διάρκεια. Χθες βυθίστηκε εκ νέου κατά 2,42% πέφτοντας στα 1,5750 ευρώ, ενώ μόνο το τελευταίο τριήμερο καταγράφει απώλειες 8,32%. Στις εφτά τελευταίες συνεδριάσεις κλείνει πτωτικά στις έξι, με συνολικές απώλειες 10,92%. Στα 3,7 δισ. ευρώ η αποτίμηση, 7,56 δισ. και 7,42 δισ. της Eurobank και Εθνικής. Μόλις στο +2,34% το πεντάμηνο, υστερεί καταφανώς έναντι των υπολοίπων τριών μεγάλων.

Η πορεία της μετοχής της Alpha Bank, 11 Οκτωβρίου 2023 - 30 Μαΐου 2024

-- Coca Cola HBC: Έκοψε το μέρισμα των 0,93 ευρώ χθες, χάνοντας το 2,75% της αξίας της με κλείσιμο στα 31,12 ευρώ, συμβάλλοντας στο αρνητικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη. Στις οκτώ τελευταίες έχει εφτά κάτω, με πτώση 5%.

-- Jumbo: Ταλαιπωρήθηκε αρκετά μετά το placement, κάτι που την έχει φέρει σε απώλειες 7,47% το Μάιο, όμως χθες έβγαλε αντίδραση +1,73% πιάνοντας ξανά τα 27 ευρώ και μένει να δούμε αν ολοκληρώθηκαν οι ρευστοποιήσεις.

Η πορεία της μετοχής της Jumpo,11 Οκτωβρίου 2023 - 30 Μαΐου 2024

-- ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Στο +3,30% χθες με κλείσιμο στα 0,4070 ευρώ, ενώ διακίνησε όγκο 345.070 τεμαχίων. Τα απρόσμενα υψηλά κέρδη 2023 (122,7 εκατ. ευρώ), δημιουργούν αυξημένες προσδοκίες και για το 2024. Η χρηματιστηριακή αξία παραμένει σε μεγάλο discount έναντι της αποτίμησης των ομολόγων της.

Η πορεία της μετοχής της Cairo Mezz, 11 Οκτωβρίου 2023 - 30 Μαΐου 2024

-- Viohalco: Δυναμική αντίδραση 2,66% στα 6,18 ευρώ, καθώς προερχόταν από 4ήμερο πτωτικό σερί με απώλειες 8,51%. Απαιτείται συνέχεια της αντίδρασης…

-- ElvalHalcor: Κάκιστη εικόνα και χθες, υποχώρησε εκ νέου κατά 1,15%, πέφτοντας στα 1,89 ευρώ, ενώ έχει συμπληρώσει 8ήμερο πτωτικό σερί με συνολικές απώλειες 10%, έχοντας τη χειρότερη συμπεριφορά σε όλο τον FTSE 25. Μόλις στα 709 εκατ. ευρώ έπεσε η κεφαλαιοποίηση.

-- Τέρνα Ενεργειακή: Πολύ σταθερή και συμπαγής συμπεριφορά εσχάτως, στο +1,05% χθες και στα 18,31 ευρώ. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι περιμένει η αγορά. Η συμπεριφορά της μετοχής δείχνει ότι προς τα εκεί πάμε.

Η πορεία της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή, 11 Οκτωβρίου 2023 - 30 Μαΐου 2024

-- ΕΧΑΕ: Κάκιστη εικόνα, κάτω από τα 5 ευρώ ξανά μετά από ενάμιση μήνα. Υποχωρεί 6,70% το τελευταίο εξαήμερο, ακριβώς όσο υποχωρεί και στο 5μηνο (-6,70%). Και αυτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου. Πού και να μην ήταν μονοπώλιο με εξασφαλισμένα έσοδα.

Η πορεία της μετοχής της ΕΧΑΕ, 11 Οκτωβρίου 2023 - 30 Μαΐου 2024

-- AVAX: Έχει έντεκα συνεδριάσεις να δει θετικό πρόσημο, υποχωρώντας κατά 9,66% από τις 15 Μαΐου. Χθες έπεσε στα 1,4960 ευρώ (-2,48%), ενώ το 2024 καταγράφει απώλειες 19,57%.

Η πορεία της μετοχής της AVAX, 11 Οκτωβρίου 2023 - 30 Μαΐου 2024

-- Intracom Holdings: Νέο μεγάλο άδειασμα, καθώς ύστερα από το -4,43% της Τετάρτης, έχασε 3,27% χθες, πέφτοντας στα 3,55 ευρώ. Η αγορά είναι εύλογα επιφυλακτική με το deal της εξαγοράς ασφαλιστικής εταιρείας, καθώς είναι σύνθετο και δεν υπάρχει track record σε παρόμοιο εγχείρημα. Πέραν αυτού, θυμίζουμε πως οι εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών από ξένους ομίλους σπάνια έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Εδώ, βεβαίως, ίσως γίνει η διαφορά…

-- Intralot: Στο -1,77% χθες και στα 1,11 ευρώ, ενώ συμπλήρωσε 8ήμερο πτωτικό σερί με συνολικές απώλειες 6,41%. Οι αναφορές Κόκκαλη για το project της εισαγωγής της θυγατρικής της στις ΗΠΑ στο αμερικανικό χρηματιστήριο μάλλον μπέρδεψαν την αγορά. 

-- Κλουκίνας – Λάππας: Και εδώ ισχύουν αυτά που ισχύουν για την Intracom. Η αγορά θέλει ίσως χρόνο να «πιάσει» το deal και να δει πώς θα γίνει η σωστή αξιοποίηση της εξαγορασθείσας ασφαλιστικής εταιρείας. Μετά το -5,20% της Τετάρτης, χθες, αρχικά πήγε έως το +2,90%, κατόπιν βούτηξε στο χαμηλό ημέρας και στο -5,16%, για να κλείσει με απώλειες 1,94% στα 1,52 ευρώ και συνολική διακύμανση 8,06%. Απώλειες 9,25% στις εφτά τελευταίες ημέρες.


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARKET MAKER

Η διάχυση του ενδιαφέροντος, η συσσώρευση στις τράπεζες και η τύχη Βακάκη

Τα χαρτιά που έμειναν πίσω προσελκύουν αγοραστές, τα ισχυρά θεμελιώδη που θα φέρουν πάλι στο προσκήνιο τις τράπεζες, το περιθώριο ανόδου 29% της Cenergy, οι προβλέψεις που «βύθισαν» την Jumbo, το τίναγμα της Lamda και τα αμερικανικά επιτόκια.
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
MARKET MAKER

Η νέα φάση αβεβαιότητας στις αγορές, η όρεξη στο ΧΑ, ο ΟΤΕ και η Jumbo

Το καλό σενάριο και ο κίνδυνος ακυβερνησίας στη Γαλλία, οι τράπεζες θα έχουν τον πρώτο λόγο αν συνεχιστεί η ανοδική κίνηση στο ΧΑ, οι έξι συνεδριάσεις ανόδου της ΜΥΤΙΛ, η κόπωση της Jumbo και οι προσδοκίες για τον ΟΤΕ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
MARKET MAKER

Ταλαιπωρίας συνέχεια, η αναβάθμιση της Alpha και η ευκαιρία στα διυλιστήρια

Η αγορά χωρίς δυναμική, οι προσδοκίες από την αναβάθμιση της Alpah Bank, η «βύθιση« στα διυλιστήρια και η ευκαιρία για τους υπομονετικούς, η έκτη διαδοχική ημέρα υποχώρησης για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η ανθεκτικότητα της Intrakat.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Η κεραμίδα του έκτακτου φόρου, το μεγάλο deal της ΤΕΝΕΡΓ και η ΓΕΚ Τέρνα

Συνεδρίαση αντίρροπων δυνάμεων, η επιβεβαίωση των προσδοκιών για το deal της ΤΕΝΕΡΓ, οι νέες τιμές στόχοι για τη ΓΕΚ Τέρνα, «βουτιά» ΜΟΗ - ΕΛΠΕ λόγω έκτακτου φόρου και οι φήμες που πίεσαν τις τράπεζες.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
MARKET MAKER

Οι αγορές μετά τον σεισμό, οι πιέσεις στις τράπεζες και η επόμενη ημέρα

Η Τέρνα Ενεργειακή, το deal και η συνέλευση, η Eurobank με τις μικρότερες εβδομαδιαίες απώλειες, η ΔΕΗ χρωστάει ανοδική αντίδραση, το Αεροδρόμιο για πρώτη φορά κάτω από 8 ευρώ και το... ροντέο στην Ακρίτας.