ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
Η πρόσοψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού με ελληνική σημαία, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Επ. Ανταγωνισμού: Κλαδική έρευνα στην παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας

H τηλεδιαβούλευση σχεδιάστηκε με την προοπτική να λειτουργήσει ως ένα διαδραστικό φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις ανταγωνιστικές συνθήκες στην αγορά της Παροχής Ιδιωτικών Υπηρεσιών Υγείας και συναφών Υπηρεσιών Ασφάλισης στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 η προγραμματισμένη ημερίδα-τηλεδιαβούλευση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ("ΕΑ"), που διοργανώθηκε σε συνέχεια της δημοσίευσης της Ενδιάμεσης Έκθεσης για την Κλαδική Έρευνα στην Υγεία. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η τηλεδιαβούλευση σχεδιάστηκε με την προοπτική να λειτουργήσει ως ένα διαδραστικό φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις ανταγωνιστικές συνθήκες στην αγορά της Παροχής Ιδιωτικών Υπηρεσιών Υγείας και συναφών Υπηρεσιών Ασφάλισης στην Ελλάδα ενόψει της δημοσίευσης της Τελικής Έκθεσης. Η τηλεδιαβούλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω ιδιόκτητου livestreaming studio σε ποιότητα FULLHD, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναμόρφωσης της ψηφιακής επικοινωνίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, βάσει του οποίου η Επιτροπή ευελπιστεί στην αμεσότερη επαφή τόσο με τις επιχειρήσεις όσο και με τους καταναλωτές και τους πολίτες.

Την τηλεδιαβούλευση παρακολούθησαν σε ζωντανή ροή μέσω της πλατφόρμας της Επιτροπής Ανταγωνισμού πολλοί ενδιαφερόμενοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν εκπρόσωποι εταιριών και ενώσεων καταναλωτών, σύνδεσμοι/ ενώσεις επιχειρήσεων, δικηγόροι και οικονομολόγοι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην υπό εξέταση Αγορά.

Η τηλεδιαβούλευση διαρθρώθηκε σε τρεις θεματικές κατηγορίες, ως εξής: α) Παρουσίαση Ενδιάμεσης Έκθεσης της Κλαδικής Έρευνας της ΕΑ στην Υγεία· β) Υπηρεσίες Υγείας & Ασφάλισης / Συγκέντρωση και Συνεργασίες από την σκοπιά του Ανταγωνισμού· γ) Ζητήματα που προκύπτουν από τα δεδομένα Υγείας - Οργάνωση του θεσμικού πλαισίου και η ανάγκη ενίσχυσης των καταναλωτών (consumer choice, προστασία των καταναλωτών).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρώτης θεματικής ενότητας, η Ομάδα Εργασίας της κλαδικής έρευνας παρουσίασε τα πορίσματα της Ενδιάμεσης Έκθεσης και ανέλυσε τις συνθήκες και τις ενδεχόμενες στρεβλώσεις στη λειτουργία του ανταγωνισμού. 

Στην επόμενη φάση, η Ομάδα Εργασίας της κλαδικής έρευνας θα αξιοποιήσει τις θέσεις και τα σχόλια που έλαβε κατά το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης, προκειμένου να επικαιροποιήσει τα ευρήματά της και να προχωρήσει στη σύνταξη και δημοσίευση της Τελικής Έκθεσης.

Το βίντεο της τηλεδιαβούλευσης:

 

https://youtu.be/eb5KnbgObVI?si=Ycgc2O_effCA0w3b

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Νικολοπούλου: Πολυπαραγοντικό το θέμα χαμηλών επιτοκίων καταθέσεων

Η Ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναλύει γιατί οι αυξήσεις επιτοκίων δεν μεταφέρονται εξίσου στις καταθέσεις, εντοπίζοντας ολιγοπωλιακή αγορά, υψηλή ρευστότητα τραπεζών και μειωμένη κινητικότητα καταναλωτών.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κρούει τον κώδωνα για ρυθμιστική ασυμμετρία

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκφράζει ανησυχίες για ρυθμιστική ασυμμετρία στην αγορά ιδιωτικών μεταφορών, ζητώντας αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να αποφευχθούν στρεβλώσεις λόγω νέων τεχνολογιών.
Τράπεζα σύγχρονο κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤ: Δεν συγκεντρώνεται ο τραπεζικός κλάδος - Σταθερά τα επιτόκια 20ετίας

Σύμφωνα με τη Χ. Απαλαγάκη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, δεν υπάρχει υπερσυγκέντρωση στον τραπεζικό κλάδο, αφού τα μερίδια αγοράς των 4 μεγάλων τραπεζών παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια.
Αλέξανδρος Εξάρχου Άκτωρ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aktor: Εγκρίθηκε από Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Εντελέχεια

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Εντελέχεια ΑΕ από την Aktor, κρίνοντας ότι η συγκέντρωση δεν δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τον ανταγωνισμό.
Καλάθι τροφίμων πληθωρισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο «μικροσκόπιο» η αγροδιατροφική αλυσίδα και οι τιμές

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εντείνει τις έρευνες στην αγροδιατροφική αλυσίδα, με χαρτογραφήσεις και κλαδικές μελέτες από την παραγωγή έως τη λιανική. Στόχος η κατανόηση των μηχανισμών τιμολόγησης και ο εντοπισμός στρεβλώσεων, με πορίσματα της μεγάλης έρευνας να αναμένονται στο γ’ τετράμηνο 2026.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προτεραιότητα στη διερεύνηση αγοράς ραδιοφαρμάκων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει κατά προτεραιότητα πρακτικές εταιρείας ραδιοφαρμάκων για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, με επί τόπου έλεγχο και ερωτηματολόγια στον κλάδο, λόγω τυχόν παρεμπόδισης ανταγωνισμού.