ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Την δικαστικό Μαίρη Σαρπ προτείνει για νέα πρόεδρο της ΕΑ η κυβέρνηση

Η προτεινόμενη πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα προσέλθει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στη Βουλή για ακρόαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Δίδαξε επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Την Αϊριν (Ειρήνη) - Έβελυν - Μικέλα - Μαίρη Σαρπ προτείνει η κυβέρνηση ως νέα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντικαθιστώντας τον Ιωάννη Λιανό η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους. 

Η προτεινόμενη πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα προσέλθει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στη Βουλή για ακρόαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η κ. Σαρπ προτείνεται από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα

Η Αϊριν (Ειρήνη) - Έβελυν - Μικέλα - Μαίρη Σαρπ γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954. Απόφοιτος του Γυμνασίου Θηλέων Καλαμάτας (1972). Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών (1977). Διορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού στο Σ.τ.Ε., ως Εισηγητής το 1980. Προήχθη σε Πάρεδρο (1985), σε Σύμβουλο (1997), σε Αντιπρόεδρο (2011) και σε Πρόεδρο (2020). Ως αντιπρόεδρος προήδρευσε στα Β΄και στο Δ' Τμήματα του Δικαστηρίου. Υπήρξε μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Προήδρευσε στο Δικαστήριο του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος (2013-2020). Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας (1995 - 1996) παρακολούθησε μαθήματα δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Δίδαξε επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Έλεγχοι στην αγορά οργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στις ερευνώμενες αγορές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Ενημέρωση για απόκτηση EUROMEDICA από Strix και Farallon

Η EUROMEDICA αποτελεί επιχείρηση παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και λειτουργεί κυρίως νοσοκομειακές μονάδες (κλινικές), διαγνωστικά κέντρα - πολυϊατρεία, καθώς και κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά τριών φαρμακαποθηκών από την Προφάρμ

Όπως τονίζει η Επιτροπή «οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ανεβασμένες οι τιμές του βρεφικού γάλακτος

Η κατηγορία βρεφικού γάλακτος στην οποία εστίασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι 0 έως 6 μηνών και 6 έως 12 μηνών στην βασική σειρά (εξαιρείται δηλαδή η φόρμουλα με extra χαρακτηριστικά, όπως βιταμίνες κ.ά.).