Ελληνικά Ομόλογα

Με αρνητικό επιτόκιο -0,10% η νέα έκδοση 3μηνων εντόκων

Ποσό ύψους 487,5 εκατ ευρώ με αρνητική απόδοση άντλησε το Δημόσιο στη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων. Στο -0,08 είχε κλείσει η προηγούμενη έκδοση.

Το ποσό των 487,5 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας κατά την οποία η απόδοση διαμορφώθηκε σε αρνητικά επίπεδα (-0,10).

Πρόκειται για ακόμη μία δημοπρασία εντόκων γραμματίων στην οποία σημειώνεται αρνητική απόδοση αντανακλώντας την θετική εικόνα που επικρατεί στις αγορές για τους τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο -0,08%. Το ύψος των προσφορών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ( ΟΔΔΗΧ) ανήλθε σε 753 εκατ ευρώ.

Η επίδοση αυτή υπερκάλυψε κατά 2,1 φορές το δημοπρατούμενο ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιανουαρίου,το Δημόσιο άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ με επιτόκιο -0,05 μέσω δημοπρασίας εντόκων εξάμηνης διάρκειας. 

Ειδικότερα, το Δημόσιο άντλησε το ποσό των 487,5 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται σε -0,05%, έναντι 0% στην προηγούμενη δημοπρασία. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,23 φορές, έναντι 1,75 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σκοπεύει φέτος να μειώσει το δανεισμό με έντοκα γραμμάτια, ώστε να επιμηκύνει τη μέση διάρκεια του χρέους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Ακόμα πιο χαμηλά τα ελληνικά επιτόκια

Αισιόδοξος για την πορεία των ελληνικών επιτοκίων παρουσιάστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι ακόμη καλύτερη μελλοντικά. «Στόχος μας η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα», πρόσθεσε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη μεγαλύτερη μείωση του κόστους δανεισμού σημείωσε η Ελλάδα το 2019

Σε ένα περιβάλλον γενικευμένης μείωσης των αποδόσεων των ομολόγων στην Ευρωζώνη, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας της και των νέων μέτρων στήριξης από την EKT, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη προσαρμογή.