ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
gynaikes-isotita-ergasia-ceo
Φώτο: Shutterstock

Όλο και περισσότερες γυναίκες κατακτούν διοικητικές θέσεις

Η κυρία Ιωάννα Ιωαννίδου, CEO, Allweb Solutions; SEKEE Board Member, σχολίασε πως οι γυναίκες ταιριάζουν περισσότερο στην πιο σύγχρονη μορφή διοίκησης, τη διοίκηση με ενσυναίσθηση.

Για τον ρόλο της γυναίκας σε θέσεις ευθύνης μίλησε η κυρία Μάιρα Μυρογιάννη, Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, υπουργείο Εξωτερικών, στο 3ο Φόρουμ της της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETiA). Όπως τόνισε η κυρία Μυρογιάννη, έχουμε κάνει πολλά βήματα σε σχέση με το παρελθόν και όλο και περισσότερες γυναίκες φτάνουν στην κορυφή, κυρίως σε θέσεις διοίκησης. Ωστόσο, στον κλάδο της τεχνολογίας υστερούμε.

Σημείωσε, δε, πως η κυβέρνηση κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και επεσήμανε ότι «θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις από το εξωτερικό και να βοηθήσουμε στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών. Μπορούμε να βοηθήσουμε και σε διπλωματικό επίπεδο», ανέφερε, ενώ προσέθεσε πως χρειάζεται να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για να σχεδιαστεί μια κοινή γραμμή δράσης.

Από την πλευρά της, η κυρία Ιωάννα Ιωαννίδου, CEO, Allweb Solutions; SEKEE Board Member, σχολίασε πως οι γυναίκες ταιριάζουν περισσότερο στην πιο σύγχρονη μορφή διοίκησης, τη διοίκηση με ενσυναίσθηση. «Ο ηγέτης αντιλαμβάνεται και ενδιαφέρεται για τα συναισθήματα, τις απόψεις και τις πράξεις των εργαζομένων και είναι κυρίως υπηρέτης των εργαζομένων», τόνισε. Μάλιστα, εξήγησε πως αυτή η μορφή διοίκησης κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια. «Η ενσυναίσθηση μας είναι χρήσιμη και για τον σχεδιασμό των προϊόντων και για τη διοίκηση των ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Επίσης, σχετικά με τα clusters υψηλής τεχνολογίας ανέφερε πως πρέπει να προχωρήσουμε σε λύσεις καινοτομίας, καθώς έχουμε ανθρώπους που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, που σημαίνει ότι χρειάζεται συνεχής εκπαίδευση. Παράλληλα, σημείωσε πως είναι σημαντικό να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ των εταιρειών.

Μιλώντας για τον τομέα της ναυτιλίας, η κυρία Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος της Hemexpo, τόνισε πως η ναυτιλία είναι η silicon valley της Ελλάδας. Όπως παρατήρησε, τα τελευταία χρόνια έχουν βγει πολλές γυναίκες μπροστά, που είναι πάρα πολύ ευχάριστο, ωστόσο στο κομμάτι του tech η συμμετοχή είναι σχεδόν μηδενική. «Είμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο challenge, την απανθρακοποίηση. Είναι σημαντικό να μπει η τεχνολογία σε αυτό το κομμάτι», είπε.

Σημείωσε, επίσης, ότι ήδη στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί αρκετές τεχνολογικές εταιρείες όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση ρύπων. «Η ναυτιλία μπαίνει σε μια φάση που πρέπει να αναπτύξει υψηλή τεχνολογία για να πετύχει τον στόχο της απανθρακοποίησης. Πρέπει να πάρουμε την τεχνολογία από τη στεριά και να τη φέρουμε στη θάλασσα», υπογράμμισε.

Τέλος, η κυρία Πολυχρονοπούλου ανέφερε πως χρειάζεται συνεργασία και να δημιουργηθεί μια κοινή πλατφόρμα έρευνας και ανάπτυξης, ενώ τόνισε πως στην Ελλάδα έχουμε κάτι που δεν υπάρχει πουθενά και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, έχουμε 5.500 πελάτες στον τομέα της ναυτιλίας.

Τη συζήτηση συντόνισε η κυρία Κωνσταντίνα Τσιάπαλη, Μέλο ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (ΗΕΤiΑ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY-Parthenon: Οι πυλώνες που δημιουργούν αξία για την ελληνική οικονομία

Η μελέτη της EY-Parthenon διαπιστώνει ότι παρά τη δεκαετία χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης που προηγήθηκε, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό περιβάλλον εξαιτίας μεταξύάλλων των αυξημένων δυνατοτήτων πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Saudi Arabia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκε στο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικής ίνας για τη μεταφορά δεδομένων και σημείωσε τις δυνατότητες συνεργασίας στις ψηφιακές υποδομές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικές ευκαιρίες σε Ασία για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Ημερίδες από το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Οι Ασιάτες προτιμούν τα εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα από τον Δυτικό κόσμο και η μέση τάξη αυξάνει σταθερά την αγοραστική της δύναμη