ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ETBA-Viotexniki-Stegi
Φωτο: ΕΤΒΑ

Μελέτη για σιδηροδρομική εξυπηρέτηση του δικτύου Επιχειρηματικών Πάρκων

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ μελετά την σιδηροδρομική σύνδεση του Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσσαλονίκης με το λιμάνι μέσω μεταφορέα καθώς αποτελεί ένα σημαντικό μεταφορικό πόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Μια νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει να υλοποιήσει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, που αφορά στην αναβάθμιση των μεταφορικών συνδέσεων στα Επιχειρηματικά Πάρκα.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, προχωράει στη διενέργεια μελέτης σκοπιμότητας για τη σιδηροδρομική εξυπηρέτηση του δικτύου των πάρκων της, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η μελέτη θα εξετάσει και θα αξιολογήσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων από τις σιδηροδρομικές συνδέσεις, ώστε να δημιουργηθούν ολοκληρωμένοι μεταφορικοί κόμβοι, αναβαθμίζοντας παράλληλα την αξία των πάρκων και διασφαλίζοντας την ελκυστικότητά τους.

Για αυτό το θέμα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Θάνος Ψαθάς, είχε συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, όπου συζητήθηκε η ολοκληρωμένη μεταφορική σύνδεση και εξυπηρέτηση των Επιχειρηματικών Πάρκων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και άλλους φορείς. Ακόμη, αναζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα προσδιοριστούν σε συνεργασία με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις οι ανάγκες σε συγκεκριμένα Επιχειρηματικά Πάρκα προκειμένου να εξειδικευτεί το εκάστοτε μεταφορικό έργο και η συχνότητα εξυπηρέτησης.

Πρωτίστως, όπως υπογραμμίζεται, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ μελετά την σιδηροδρομική σύνδεση του Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσσαλονίκης με το λιμάνι μέσω μεταφορέα καθώς αποτελεί ένα σημαντικό μεταφορικό πόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο κ. Ψαθάς ενημέρωσε τον υπουργό και για τις γενικότερες πρωτοβουλίες της ΕΤΒΑ σε σχέση με την αναβάθμιση των υποδομών της σε αυτό τον τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων Κιάτο - Ροδοδάφνη

Έως τα μέσα Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια. Αρχικά θα περιλαμβάνει 3 ή 4 δρομολόγια ημερησίως ενώ ο χρόνος μετάβασης από τη Νερατζιώτισσα έως το Διακοφτό εκτιμάται στις 2 ώρες.
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες θα υλοποιείται το έργο του flyover

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών όπου συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για την εξέλιξη των έργων που θα αλλάξουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευθύνες στον μηχανοδηγό από τη ΡΑΣ για το σιδηροδρομικό συμβάν στις 23/12

«Απαιτείται από όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα του σιδηροδρομικού έργου να επιδεικνύουμε υψηλότερη ατομική και συλλογική ευθύνη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY-Parthenon: Οι πυλώνες που δημιουργούν αξία για την ελληνική οικονομία

Η μελέτη της EY-Parthenon διαπιστώνει ότι παρά τη δεκαετία χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης που προηγήθηκε, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό περιβάλλον εξαιτίας μεταξύάλλων των αυξημένων δυνατοτήτων πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Saudi Arabia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκε στο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικής ίνας για τη μεταφορά δεδομένων και σημείωσε τις δυνατότητες συνεργασίας στις ψηφιακές υποδομές.