ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προ των πυλών οικιστικά έργα στην Ελλάδα από την Wealth Avenue PLC

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία οικιστικού έργου με την μέθοδο της αντιπαροχής, στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, προϋπολογισμού περίπου 900.000 ευρώ.

Σε σειρά οικιστικών έργων στην Ελλάδα προχωράει η WEALTH AVENUE PLC, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία οικιστικού έργου με την μέθοδο της αντιπαροχής, στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, προϋπολογισμού περίπου 900.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω της κοινοπραξίας που οργανώθηκε από την WEALTH AVENUE και η οποία περιλαμβάνει ιδία κεφάλαια της όπως και κεφάλαια συνεπενδυτών της.

Προ των πυλών είναι οι υπογραφές συμφωνιών και οι ανακοινώσεις για οικιστικά έργα στην Αθήνα, το Μαρούσι, το Πόρτο Ράφτη και άλλες περιοχές

Όπως αναφέρει ο Αλέξιος Βανδώρος, διευθύνων σύμβουλος της Wealth Avenue, στην ελληνική αγορά αστικών ακινήτων και ειδικότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία επικεντρώνεται η εταιρεία, υπάρχει ακόμα μεγάλο κενό στην ανάπτυξη νέων διαμερισμάτων, ως φυσικό επακόλουθο της δεκαετούς κρίσης όπου υπήρξε σχεδόν μηδενική ανοικοδόμηση. Αυτό επιτείνεται και από το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε οικιστικά ακίνητα από ξένους ιδιώτες και επενδυτές. Σε συνδυασμό με την εξαίρεση από το ΦΠΑ, τη golden visa και γεωπολιτικούς παράγοντες, δείχνουν πως και το 2024 θα είναι μία δυνατή χρονιά στα αστικά ακίνητα, με σημαντικές με τάσεις διαφοροποίησης, προσθέτει.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή περιοχής για οικιστικά έργο είναι η τοποθεσία του ακινήτου-οικοπέδου. Αυτό έχει να κάνει είτε με την απόσταση από σημαντικά μέσα μεταφοράς είτε με σημαντικούς οδικούς κόμβους, καθώς και με παράγοντες όπως η απόσταση από την θάλασσα. Επίσης αξιολογούνται με την ομάδα των ειδικών συνεργατών αρχιτεκτόνων και μηχανικών, δεδομένα όπως η τιμή αγοράς ή το ποσοστό αντιπαροχής, προκειμένου να καθιστούν την επένδυση ως επενδυτική «ευκαιρία».

Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ενός ακινήτου, όπως και της τοποθεσίας του, είναι και η δυνητική ζήτηση που μπορεί να έχει από αγοραστές του εξωτερικού και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της στενής συνεργασίας που έχει η εταιρεία με συνεργαζόμενες εταιρείες τους εξωτερικού.

Ο διευθυντής Επενδύσεων της Wealth Avenue, Λ. Κοντός, τονίζει ότι τα οικιστικά έργα της εταιρείας υλοποιούνται κυρίως με την αξιοποίηση ιδίων κεφαλαίων (τα οποία συγκεντρώνονται από τις αυξήσεις κεφαλαίου). Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία σε όσους επενδυτές συμμετέχουν στις αυξήσεις αυτές να μπορούν να συμμετέχουν σαν συνεπενδυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο για τους διεθνείς χρήστες χώρων logistics

«Οι τρεις κυρίαρχοι παράγοντες, που κοιτάζουν οι διεθνείς logistics occupiers, όταν πρόκειται να επιλέξουν τοποθεσία, είναι το κόστος του real estate, η διαθεσιμότητα και το κόστος του εργατικού δυναμικού και οι επιχειρηματικές υποδομές» είπε ο Πολ Μαρφά, διευθυντής της CBRE.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 120 επιχειρήσεις και φορείς η Γερμανία ως Τιμώμενη Χώραστην 88η ΔΕΘ

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο Γερμανικό περίπτερο προέρχονται από τους σημαντικότερους κλάδους της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως βιομηχανία, μεταποίηση και υψηλή τεχνολογία.
papastergiou, παπαστεργιου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα αποκτά 7 Μικροδορυφόρους Παρατήρησης Γης εντός του 2026

«Υλοποιούμε ως χώρα για πρώτη φορά ένα τέτοιο διαστημικό πρόγραμμα κι αυτό έχει τεράστια σημασία, καθώς το σχεδιάσαμε εξαρχής, ώστε να ανταποκριθούμε σε μια σειρά από κρίσιμες εθνικές ανάγκες» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.
Plithorismos, Inflation, Times, Prices
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ανάπτυξης: Θετική εξέλιξη η μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα

«Δεν εφησυχάζουμε ποτέ και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ekptoseis, Discounts, Sales
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν στις 8 Ιουλίου οι εκπτώσεις

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.