ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΑΑΔΕ στην οθόνη
Χρήστης πληκτρολογεί σε λάπτοπ με την αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ στην οθόνη.

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή ένταξη και απένταξη αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ

Η δήλωση υποβάλλεται κατά κανόνα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία/Αλλαγές Στοιχείων Μητρώου/Ειδικό καθεστώς Αγροτών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων παρέχει από σήμερα νέα ψηφιακή δυνατότητα υποβολής δήλωσης φυσικών προσώπων που ξεκινούν αγροτικές εκμεταλλεύσεις και αγροτικές υπηρεσίες για ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 41 του κώδικα ΦΠΑ, καθώς και για την απένταξη από αυτό. Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας καταργείται η χρονοβόρα χειρόγραφη διαδικασία και οι επισκέψεις στις ΔΟΥ για ένταξη ή απένταξη στο ειδικό καθεστώς, που ενδεικτικά και μόνο το έτος 2023 ανήλθαν σε 26.000.

Η νέα απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζει το πεδίο εφαρμογής, τους δικαιούχους, καθώς και την ψηφιακή διαδικασία υποβολής της δήλωσης. Η δήλωση υποβάλλεται κατά κανόνα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία/Αλλαγές Στοιχείων Μητρώου/Ειδικό καθεστώς Αγροτών.

Ειδικότερα, οι χρήστες κατά την υποβολή της δήλωσης βλέπουν να εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα πεδία με τα στοιχεία τους. Αφού επιλέξουν τον δήμο μόνιμης κατοικίας/έδρας τους ολοκληρώνουν τη διαδικασία και λαμβάνουν τον μοναδικό αριθμό δήλωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Δεν επιβάλλονται κυρώσεις ΦΠΑ σε αγρότες έως 29/5/2026

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, αγρότες που υπερβαίνουν το όριο επιδοτήσεων των 5.000€ και μετατάσσονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ το 2026, μπορούν να καταθέσουν τις δηλώσεις τους χωρίς πρόστιμα μέχρι 29/5/2026.
Foroi, Forologia, FPA, VAT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής και της απάτης στον ΦΠΑ

Συντονισμένους και εκτεταμένους ελέγχους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης στον ΦΠΑ, αλλά και την κατάρτιση «χρυσής λίστας» με τους δικαιούχους επιστροφών φόρου προβλέπει το σχέδιο της ΑΑΔΕ.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ξανά διαθέσιμο το ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις από παραγωγούς

Ξεκίνησε ξανά η υποβολή της ΕΑΕ 2025, δίνοντας τη δυνατότητα σε δικαιούχους να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν στοιχεία έως 7/9/2026. Δυνατότητα επικαιροποίησης δεδομένων και διορθώσεων στα παραστατικά για συνδεδεμένες ενισχύσεις.