ΓΔ: 1379.67 -0.10% Τζίρος: 30.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:45:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση παραγωγής 8,9% για την ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2023

Το 2023 οι ασφαλίσεις κατά ζημιών αυξήθηκαν κατά 12,1%, φθάνοντας τα 2,7 δισ. και οι ασφαλίσεις ζωής αυξήθηκαν κατά 5,7%, φθάνοντας τα 2,56 δισ.

Kατά 8,9% αυξήθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2023, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανερχόμενη στα 5,26 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – μελών της.

Αναλυτικότερα : 

  • οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών αυξήθηκαν κατά 12,1%, φθάνοντας τα 2,7 δισ.
  • οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά 5,7%, φθάνοντας τα 2,56 δισ.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε: «To 2023 ήταν μια καλή χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Συνέχισε την ανοδική της πορεία σημειώνοντας ικανοποιητική αύξηση, σχεδόν 9%, πολλαπλάσια του πληθωρισμού (3,5% σε μέσο επίπεδο). Είναι η πρώτη χρονιά μετά το 2010 και την οικονομική κρίση που ακολούθησε, που η παραγωγή του κλάδου ξεπερνά το όριο των € 5 δισ. Είναι σαφές πως οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους που διατρέχουν και την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας τους στρέφονται προς την Ιδιωτική Ασφάλιση για την κάλυψη  όσων έχουν αξία με έμφαση στην υγεία και την περιουσία.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intrum, Georgakopoulos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργακόπουλος (Intrum): Να τονωθεί η κουλτούρα της αποταμίευσης στη χώρα

«Το Ταμείο της Intrum Ελλάδος έχει περισσότερα από 1.000 μέλη επί συνόλου 1.300 εργαζομένων. «Αποτελεί ένα υγιές, μεγάλο Ταμείο για το οποίο η διοίκηση κάνει συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης» τόνισε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση στις ασφαλίσεις κατοικιών με το κίνητρο του μειωμένου ΕΝΦΙΑ

Από την έρευνα προκύπτει αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητα των καταστροφικών περιστατικών, όσο περνάνε τα χρόνια, ενώ σημαντικό παραμένει το κενό προστασίας στην Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 17% των σπιτιών είναι ασφαλισμένο.