ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δ. Μιχαηλίδου: Ύψιστη προτεραιότητα η κοινωνική ασφάλεια των πολιτών

«Η ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς που με τη σειρά της θα χρηματοδοτήσει εγχώριες επενδύσεις» επισήμανε η υπουργός Εργασίας

«Οι προοπτικές του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης διαγράφονται θετικές» ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, στον χαιρετισμό της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυβέρνησής Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, είπε πως με την ψήφιση νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της επαγγελματικής ασφάλισης. «Στόχος είναι η αυξημένη συνταξιοδοτική αποταμίευση να ενισχύσει το εισόδημα των μελλοντικών συνταξιούχων. Επιπλέον η ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς που με τη σειρά της θα χρηματοδοτήσει εγχώριες επενδύσεις ειδικά στην καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Η Κυβέρνηση έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα την ευημερία και την κοινωνική ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού της η Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ίδρυση και λειτουργία του ΤΕΚΑ, «μιας κορυφαίας μεταρρύθμισης στο τομέα της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους ασφαλισμένους η οποία αποκτά κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα» όπως είπε.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στάθηκε ιδιαίτερα στη θέσπιση του Κώδικα Δεοντολογίας για το Δικαίωμα στη Λήθη των πρώην καρκινοπαθών. «Ήταν μια κίνηση ανθρωπιάς της Ένωσής σας να δεχτείτε το αίτημα της κυβέρνησης και να αναγνωρίσετε το Δικαίωμα στη Λήθη των επιζώντων από καρκίνο στο πλαίσιο κάθε είδους δανειακής σύμβασης που συνδέεται με ασφάλιση ζωής. Πρόκειται για μια κίνηση που βοηθά τους πρώην καρκινοπαθείς συμπολίτες μας που θα βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Είναι όμως και προς δικό σας όφελος. Διότι θα είστε πιο έτοιμοι να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις που θα προκύψουν όταν ολοκληρωθεί η ρύθμιση του ζητήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Τσακλόγλου: Ο μέσος χρόνος απονομής της σύνταξης είναι 60 ημέρες

«Ο ΕΦΚΑ ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά εκείνους που πλησιάζουν το όριο συνταξιοδότησης, ώστε να υπάρξει μία προετοιμασία από μέρους τους για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και την ταχύτερη απονομή σύνταξης» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
money, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα ποσά ενίσχυσης για συνταξιούχους και κοινωνικά ευάλωτους πολίτες

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ιδιαίτερα σημαντικά όμως είναι και άλλα μέτρα για τον εξορθολογισμό των ταμείων, όπως η επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα. Πόσα κερδίζουν οι συνταξιούχοι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους με τον «ατομικό κουμπαρά»

Με το νομοσχέδιο εισάγονται στοιχεία κεφαλαιοποιητικού συστήματος στις επικουρικές συντάξεις για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας που είναι υπόχρεοι επικουρικής ασφάλισης και εθελοντικά για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους έως 35 ετών.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακλόγλου: Για ταχύρρυθμη ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις και αποταμιεύσεις

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου, τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι μέρος της συμπληρωματικής απάντησης του 2ου πυλώνα στις δημογραφικές προκλήσεις και αναπτύσσουν ισχυρή δυναμική κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα.