ΓΔ: 2705.8 0.15% Τζίρος: 289.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:27:36
N_Papathanasis
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης πρόγραμμα για αντίγραφα ταινιών για ΑμΕΑ

Η επιδότηση θα καλύπτει έως και το 100% των δαπανών δημιουργίας προσβάσιμων αντιγράφων για κινηματογραφικά έργα μεγάλου μήκους και αφορά άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το «Πρόγραμμα ενίσχυσης για τη δημιουργία αντιγράφων κινηματογραφικών έργων για άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης - Ταινίες με προσβασιμότητα». 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η επιδότηση θα καλύπτει έως και το 100% των δαπανών δημιουργίας προσβάσιμων αντιγράφων για κινηματογραφικά έργα μεγάλου μήκους, που έχουν εξασφαλίσει διανομή σε αίθουσα ή με τηλεοπτική μετάδοση ή ως περιεχόμενο σε πλατφόρμα. Σε περίπτωση που η εξασφαλισμένη διανομή και προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους, περιλαμβάνει και αντίστοιχη συμφωνία για κινηματογραφικό έργο μικρού μήκους, τότε στο αίτημα χρηματοδότησης, δύναται να συμπεριληφθεί η επιδότηση δημιουργίας προσβάσιμου αντιγράφου και της ταινίας μικρού μήκους.

Κάθε σχέδιο έργου που κατατίθεται περιλαμβάνει μία ταινία μεγάλου μήκους και μπορεί να συμπεριλαμβάνει μία ή και δύο ταινίες μικρού μήκους. Ταινίες μικρού μήκους μπορούν να κατατεθούν και αυτοτελώς, εφόσον αποτελούν ένα «πακέτο» έργων που έχει εξασφαλίσει διανομή σε αίθουσα ή τηλεοπτική μετάδοση ή προβλέπεται να αποτελέσει περιεχόμενο πλατφόρμας.

Υπουργείο ευθύνης είναι το υπουργείο Πολιτισμού και Φορέας Υλοποίησης το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Ο Νάνι Μορέτι διχάζει με την ταινία του στο 83ο Φεστιβάλ

Η νέα ταινία του Νάνι Μορέτι, «It will happen tonight», διαγωνίζεται στη Βενετία και διχάζει το κοινό. Πρόκειται για μια ρομαντική, σχεδόν σουρεαλιστική κομεντί με ήρωες έναν Γάλλο και μια Ιταλίδα που ερωτεύονται απρόσμενα.
Μουσείο Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: 42 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης

Έργα αξίας 42 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση από το ΤΑΑ, ενίσχυσαν την αποκατάσταση μνημείων, βελτίωσαν πολιτιστικές υποδομές και προώθησαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό σημαντικών φορέων της πόλης.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή στα 77 του ο σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ στη Γαλλία

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ, γνωστός για τις ταινίες του γύρω από την τσιγγάνικη κουλτούρα, πέθανε σε ηλικία 77 ετών στην Αρλ. Η οικογένειά του τον αποχαιρέτησε ευχαριστώντας τον για τη δημιουργικότητα και τη γενναιοδωρία του.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Μικρή άνοδος στα έσοδα των θερινών ταμείων κινηματογράφου

Η καλοκαιρινή κινηματογραφική περίοδος στην Κίνα έκλεισε με έσοδα ύψους 12,5 δισ. γιουάν, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο αριθμός των εισιτηρίων άγγιξε τα 340 εκατομμύρια.
Μέρλιν Μονρόε φωτογραφία
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μέρλιν Μονρόε: 64 έτη από τον θάνατό της, τι είχε δηλώσει για την Ελλάδα

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 64 χρόνια από το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε, φέρνοντας ξανά στο φως τη σπάνια συνέντευξή της στον Αλέκο Λιδωρίκη, όπου μιλά για την επιτυχία, τον έρωτα, την Ελλάδα και τις προσωπικές της ανησυχίες.