ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 6.400 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης διαπιστώθηκαν το 2022

Εξακριβώθηκαν 6.424 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εις βάρος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, με την εκτίμηση της οικονομικής διάστασης αυτών να φθάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 6.400 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης διαπιστώθηκαν το 2022, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Όπως προκύπτει από από τις απαντήσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της ένωσης, εξακριβώθηκαν 6.424 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εις βάρος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το 2022, με την εκτίμηση της οικονομικής διάστασης αυτών οφέλους από αυτές να φθάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι παρατηρείται αύξηση του πλήθους των περιπτώσεων απάτης που εξακριβώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2021), γεγονός που αποδεικνύει ότι η καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει ότι η απάτη εντοπίζεται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης και δεν περιορίζεται στον κλάδο αυτοκινήτων.

Ο Κάρολος Σαΐας, πρόεδρος της Επιτροπής Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης δήλωσε σχετικά : «Η ασφαλιστική απάτη ένα φαινόμενο που απασχολεί τις ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως καθώς πλήττει τα θεμέλια του ασφαλιστικού θεσμού επιβαρύνοντας όχι μόνο τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις αλλά κυρίως τους ασφαλισμένους. Η ΕΑΕΕ και η ελληνική ασφαλιστική αγορά δραστηριοποιούνται συστηματικά στην καταπολέμησή της με δράση στους τομείς της ενημέρωσης, της ανάπτυξης συνεργασιών με Αρχές και φορείς, της εσωτερικής οργάνωσης και εκπαίδευσης της αγοράς και της συλλογής στατιστικών στοιχείων. Όπως φαίνεται από την έρευνα, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην οργάνωση της αγοράς, καθώς αυξάνονται οι περιπτώσεις απάτης που εξακριβώνονται. Θα εντείνουμε το έργο μας προς αυτή την κατεύθυνση καθώς αποτελεί χρέος μας η προστασία των ασφαλισμένων μας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την έρευνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΑΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάλογος με την κυβέρνηση για ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλ. Σαρρηγεωργίου σημείωσε πως για τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στις ασφαλίσεις του κλάδου υγείας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 14,3% σε ασφάλιστρα όλων των κλάδων ζωής και ζημιών

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της ένωσης, η παραγωγή ασφαλίστρων για τον Ιανουάριο - Μάρτιο 2024 ανήλθε στα 1.402.575.249,43 ευρώ (αύξηση 14,3% σε σχέση με πέρυσι).