ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Το ελληνικό επιχειρείν στο επίκεντρο συνάντησης της Δ. Μιχαηλίδου

Σκοπός ήταν να συζητηθεί το επίκαιρο και σύνθετο ζήτημα της έλλειψης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης/ταλέντων που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη 12 κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων σε δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας είχε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσία της Γενικής Γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία Κωνσταντίνου Αγραπιδά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί το επίκαιρο και σύνθετο ζήτημα της έλλειψης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης/ταλέντων που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ζήτημα που επηρεάζει καίρια την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των εξωστρεφών επιχειρήσεων και εν γένει της ελληνική οικονομίας.

Στην συζήτηση των δύο πλευρών αναδείχθηκε ο καίριος ρόλος των συνεργειών του δημόσιου τομέα και του ελληνικού επιχειρείν με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για να αντιμετωπιστεί συλλογικά το φαινόμενο του brain drain. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πέραν των μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία για την ανάσχεση του φαινομένου, έχει θεσμοθετήσει, τον Σεπτέμβριο του 2023, τον μηχανισμό διασύνδεσης Rebrain Greece που προωθεί δράσεις προσέλκυσης εργαζόμενων υψηλών δεξιοτήτων για την κάλυψη θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν μέσω εκπροσώπων τους στην συνάντηση με την Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ήταν οι: Alpha Bank, GEK Terna, Ernst & Young, OTE, ΔΕΗ, Viohalco, ELVALHALCOR, CENERGY HOLDINGS, LAMDA Developments, AANG Holdings Group, DEMO Pharmaceutical, Archirodon.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοινώνει την διοργάνωση της πρώτης σε σειρά εκδήλωσης ειδικού σκοπού στο Λονδίνο στις 20 Απριλίου με τίτλο «Rebrain Greece Strategy: Connecting talents with leading enterprises» στην οποία θα συμμετάσχουν οι ανωτέρω επιχειρήσεις με σκοπό να προσελκύσουν Έλληνες εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης που σταδιοδρομούν στην Μεγάλη Βρετανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα λειτουργήσει το «Πρώτο Ένσημο» από 1η Ιανουαρίου 2022

Τί προβλέπει η τροπολογία του υπ. Εργασίας για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τις δόσεις των οφειλών επιχειρήσεων λόγω πανδημίας και την προστασία θέσεων εργασίας στη σεισμόπληκτη Κρήτη.
xatzidakis, energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία startups μέσω Google

Το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.000 ανέργους έως 45 ετών να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Σημαντική μεταρρύθμιση η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος, η ηγεσία του υπ. Εργασίας έδωσε απαντήσεις στις επιχειρήσεις σχετικά με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας που μπαίνει στο εμπόριο.