ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
Φωτο: Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank

Ψάλτης: Εξαντλούμε τα περιθώρια για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους μας

Συνάντηση με τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης.

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Β. Ψάλτη. Και τούτο, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης, την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών και κυρίως την ενδυνάμωση της θέσης των εργαζομένων στην πορεία ανασυγκρότησης της Τράπεζας και την επιβεβαίωση της ηγετικής παρουσίας της στο τραπεζικό σύστημα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τάσος Γκιάτης αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις (αξιολόγηση-εξέλιξη-αμοιβή και παραγωγικότητα) ο Σύλλογος έδωσε το δικό του στίγμα ως μία σύγχρονη συνδικαλιστική ευρωπαϊκή οργάνωση.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Σύλλογος δεν μηδενίζει οποιασδήποτε μορφής οικονομική παροχή που βασίζεται στην αξιολόγηση των εργαζομένων τονίζοντας όμως ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να καταργεί οριζόντιες οικονομικές ενισχύσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι «εξ' αυτού του λόγου θεωρούμε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία της Τράπεζας για την εμπροσθοβαρή καταβολή των αυξήσεων της Κλαδικής Σύμβασης ΟΤΟΕ-Τραπεζών από 1.4.2024».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Β. Ψάλτης τόνισε ότι η Τράπεζα εξαντλεί τα περιθώρια προκειμένου να υποστηρίξει τους ανθρώπους της σε αυτό το περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, επιτυγχάνοντας την εμπροσθοβαρή καταβολή της Κλαδικής Σύμβασης.

Ο Σύλλογος εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο κ. Ψάλτης επιβεβαίωσε ότι θεωρεί τη συνδρομή όλων των συναδέλφων ως αποφασιστικής σημασίας τόσο για την επιτυχή υλοποίηση των μέχρι σήμερα δράσεων που έφεραν την Τράπεζα σε θέση ισχύος όσο, βεβαίως και για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων που έχουν τεθεί με ορίζοντα το 2025.

Ο κ. Β. Ψάλτης παρείχε τη διαβεβαίωση ότι ο στόχος είναι η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υποδομές των κρίσιμων για το μέλλον της Τράπεζας περιοχών, η περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρονται στους πελάτες μας και βεβαίως η διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος εργασίας που θα ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Παράλληλα αναγνώρισε πως για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχουν τεθεί απαιτείται δημιουργία διαφορετικών μονοπατιών εξέλιξης των συναδέλφων και ανάδειξής τους στην Τράπεζα και στη συνέχεια η εκπαίδευση και εντατικότερη ενημέρωση τους, ώστε να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας μας.

Τέλος ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank τονίζει ότι ο βασικός άξονας της πολιτικής του είναι ο αξιόπιστος διάλογος και η συνεργασία για την επίλυση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Άμεσα θα λειτουργήσουν όλες οι επιτροπές στις οποίες συμμετέχει ο Σύλλογος (ψηφιακός μετασχηματισμός, εξελικτική πορεία εργαζομένων, Υγεία και Ασφάλεια) όπου υπεύθυνα με επεξεργασμένες προτάσεις θα αποδείξει, για μία ακόμη φορά, ότι ο Σύλλογος είναι εδώ, στηρίζει τη θέση των εργαζομένων και φυσικά στηρίζει με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο την προσπάθεια ανοδικής πορείας της Τράπεζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάλτης: Ο Γ. Προβόπουλος διαχειρίστηκε με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις

«Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε στενά με τον Γιώργο Προβόπουλο θα τον θυμόμαστε πάντα ως Μέντορα που τον θαυμάζαμε για την τόλμη, τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του», τόνισε ο CEO της Alpha Bank.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΧΣ: Ξεκινά η διαδικασία για την προσφορά της UniCredit, στα 1,33 ευρώ η τιμή

Το ΤΧΣ εκκινεί τη διαδικασία για την πώληση του 9% που κατέχει στην Alpha Bank, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 10 Νοεμβρίου, ενώ η UniCredit έχει τη δυνατότητα βελτίωσης της αρχικής προσφοράς της.
Rapanos-Vasileios-Alpha-Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Ράπανος: Ιδιαίτερα ευνοϊκό το κλίμα για την πορεία των τραπεζών

Στη συνάντηση που είχε ο προεδρος της ΕΕΤ με τους εργαζομένους της Alpha Bank βρέθηκε στο επίκεντρο η διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων καθώς η πορεία ανασυγκρότησης, εξυγίανσης των τραπεζών.
vasilis rapanos delphi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράπανος: Το φορολογικό μας σύστημα πρέπει να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω

Στην παρέμβασή του στο Φόρουμ των Δελφών, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, στάθηκε στο γεγονός ότι οι αλλαγές στους συντελεστές είναι εύκολες. «Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί», σημείωσε, «σε δομικές αλλαγές».