ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
Φωτο: Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank

Ψάλτης: Εξαντλούμε τα περιθώρια για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους μας

Συνάντηση με τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης.

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Β. Ψάλτη. Και τούτο, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης, την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών και κυρίως την ενδυνάμωση της θέσης των εργαζομένων στην πορεία ανασυγκρότησης της Τράπεζας και την επιβεβαίωση της ηγετικής παρουσίας της στο τραπεζικό σύστημα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τάσος Γκιάτης αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις (αξιολόγηση-εξέλιξη-αμοιβή και παραγωγικότητα) ο Σύλλογος έδωσε το δικό του στίγμα ως μία σύγχρονη συνδικαλιστική ευρωπαϊκή οργάνωση.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Σύλλογος δεν μηδενίζει οποιασδήποτε μορφής οικονομική παροχή που βασίζεται στην αξιολόγηση των εργαζομένων τονίζοντας όμως ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να καταργεί οριζόντιες οικονομικές ενισχύσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι «εξ' αυτού του λόγου θεωρούμε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία της Τράπεζας για την εμπροσθοβαρή καταβολή των αυξήσεων της Κλαδικής Σύμβασης ΟΤΟΕ-Τραπεζών από 1.4.2024».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Β. Ψάλτης τόνισε ότι η Τράπεζα εξαντλεί τα περιθώρια προκειμένου να υποστηρίξει τους ανθρώπους της σε αυτό το περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, επιτυγχάνοντας την εμπροσθοβαρή καταβολή της Κλαδικής Σύμβασης.

Ο Σύλλογος εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο κ. Ψάλτης επιβεβαίωσε ότι θεωρεί τη συνδρομή όλων των συναδέλφων ως αποφασιστικής σημασίας τόσο για την επιτυχή υλοποίηση των μέχρι σήμερα δράσεων που έφεραν την Τράπεζα σε θέση ισχύος όσο, βεβαίως και για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων που έχουν τεθεί με ορίζοντα το 2025.

Ο κ. Β. Ψάλτης παρείχε τη διαβεβαίωση ότι ο στόχος είναι η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υποδομές των κρίσιμων για το μέλλον της Τράπεζας περιοχών, η περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρονται στους πελάτες μας και βεβαίως η διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος εργασίας που θα ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Παράλληλα αναγνώρισε πως για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχουν τεθεί απαιτείται δημιουργία διαφορετικών μονοπατιών εξέλιξης των συναδέλφων και ανάδειξής τους στην Τράπεζα και στη συνέχεια η εκπαίδευση και εντατικότερη ενημέρωση τους, ώστε να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας μας.

Τέλος ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank τονίζει ότι ο βασικός άξονας της πολιτικής του είναι ο αξιόπιστος διάλογος και η συνεργασία για την επίλυση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Άμεσα θα λειτουργήσουν όλες οι επιτροπές στις οποίες συμμετέχει ο Σύλλογος (ψηφιακός μετασχηματισμός, εξελικτική πορεία εργαζομένων, Υγεία και Ασφάλεια) όπου υπεύθυνα με επεξεργασμένες προτάσεις θα αποδείξει, για μία ακόμη φορά, ότι ο Σύλλογος είναι εδώ, στηρίζει τη θέση των εργαζομένων και φυσικά στηρίζει με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο την προσπάθεια ανοδικής πορείας της Τράπεζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΤΜ Τράπεζα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Υψηλότεροι μισθοί και παροχές για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων

Υψηλότερους μισθούς και παροχές προσφέρουν οι τράπεζες για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων ηλικίας 20-40 ετών ώστε να καλύψουν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής εποχής.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΑΓΟΡΕΣ

Περιθώριο ανόδου έως +20% για τις μετοχές των τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και «βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 20% για Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.
Τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ

DBRS: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες με κέρδη 2,4 δισ. και ανθεκτικά μεγέθη

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ισχυρές παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους με υψηλή κερδοφορία, αύξηση εσόδων, περιορισμό του πιστωτικού κινδύνου και σταθερή ποιότητα ενεργητικού, σύμφωνα με τη Morningstar DBRS.