ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Pitsilis-Giorgos-AADE
Φωτο: Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Γ. Πιτσιλής: Προχωράει ο οργανωτικός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες που μεταφέρονται στο νέο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής που καθετοποιεί τις υπηρεσίες των Τμημάτων Κεφαλαίου και δημιουργούνται πυρήνες εξειδίκευσης.

Σε λειτουργία τίθεται από τη Δευτέρα 22/4 το νέο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στο οποίο μεταφέρονται σταδιακά οι αρμοδιότητες φορολογίας μεταβίβασης περιουσίας και κατοχής ακινήτων των ΔΟΥ του νομού Αττικής.

Ειδικότερα, μεταφέρονται στο ΚΕΦΟΚ Αττικής οι παραπάνω αρμοδιότητες των ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών, Πλοίων, Κορωπίου, Παλλήνης, Χολαργού και Κατοίκων Εξωτερικού & Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής.

Από τις 19/4/2024, στις 14:30 οι έξι (6) ΔΟΥ παύουν να είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή "τα Αιτήματά μου" για υποθέσεις φορολογίας μεταβίβασης περιουσίας και κατοχής ακινήτων και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται:

  • ψηφιακά, από το ΚΕΦΟΚ Αττικής, στην εφαρμογή "τα Αιτήματά μου", μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp
  • τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 7:30 έως 17:00.

Η σταδιακή μεταφορά των παραπάνω αρμοδιοτήτων των υπόλοιπων ΔΟΥ του νομού Αττικής και η ενσωμάτωση τους στο ΚΕΦΟΚ Αττικής, θα πραγματοποιηθεί από:

  • 13/5/2024: ΔΟΥ Α΄ Αθηνών, Δ΄ Αθηνών, ΦΑΕ Πειραιά, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Ψυχικού, Αιγάλεω, IB' Αθηνών, ΙΖ' Αθηνών και Ελευσίνας.
  • 20/5/2024: ΔΟΥ ΙΓ' Αθηνών, Αγίων Αναργύρων, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας, Α΄ Πειραιά, Ε' Πειραιά, Νίκαιας και Περιστερίου.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Ο οργανωτικός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Με την έναρξη του ΚΕΦΟΚ καθετοποιούμε τις υπηρεσίες των Τμημάτων Κεφαλαίου και δημιουργούμε πυρήνες εξειδίκευσης, που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις. Εξασφαλίζουμε ομοιομορφία στην εφαρμογή της νομοθεσίας και των σχετικών διαδικασιών, διευκολύνουμε την κεντρική παροχή κατευθύνσεων και την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων μας, ενώ παράλληλα προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον εργασίας με πολλές ευκαιρίες ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, που θα τους επιτρέψει να ασκούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Pitsilis, AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πιτσιλής: Πρέπει να τρέξει η ψηφιοποίηση των φορολογικών διοίκησεων

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θα δώσει έμφαση στην αύξηση της αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.
Χάρης Θεοχάρης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο νομοσχέδιο θα εξυγιάνει τον τομέα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων

Σχετικά με το θέμα των φορολογικών δηλώσεων ο κ. Θεοχάρης, αφού επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, έκανε την εκτίμηση ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 100 δισ. ευρώ στα δηλωθέντα εισοδήματα.