ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νέες λειτουργίες εξυπηρέτησης σε ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ

Στην ψηφιακή εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου» οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να ανακαλέσουν/ακυρώσουν αίτημα που έχουν υποβάλει, εφόσον κρίνουν ότι δεν χρήζει απάντησης.

Οι ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» εμπλουτίζονται με νέες λειτουργικές δυνατότητες, για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων χρηστών.

Ειδικότερα:

Στην ψηφιακή εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου»οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να:

  • προσθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία και να επισυνάψουν αρχεία σε υποβληθέν αίτημά τους, με νέα επικοινωνία επί του ίδιου αιτήματος, όσο αυτό δεν έχει ακόμη απαντηθεί. Η δυνατότητα παρέχεται για μέχρι πέντε (5) ενδιάμεσες επικοινωνίες σε κάθε αίτημα
  • ανακαλέσουν/ακυρώσουν αίτημα που έχουν υποβάλει, εφόσον κρίνουν ότι δεν χρήζει απάντησης
  • συσχετίσουν το νέο αίτημά τους με παλαιότερο αίτημα
  • κάνουν προεπισκόπηση αιτήματος, ελέγχοντας την ορθότητα του αιτήματος και των συνημμένων αρχείων, πριν την οριστική υποβολή του
  • επισυνάψουν αρχεία συνολικού μεγέθους 20MB,  έως 6MB έκαστο
  • ενημερωθούν μέσα από την εφαρμογή, λαμβάνοντας σχετική ειδοποίηση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για επιπλέον διευκρινίσεις ή συμπληρωματικά δικαιολογητικά που κρίνονται απαραίτητα για τη διεκπεραίωση του αιτήματός τους
  • ενημερωθούν για την έγκριση ή αιτιολογημένη απόρριψη του αιτήματός τους.

Στην ψηφιακή εφαρμογή «Τα Ραντεβού μου» προσφέρονται νέες υπηρεσίες εξυπηρέτησης με:

  • αποστολή υπενθυμιστικών email και sms, είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία/ώρα του ραντεβού στα στοιχεία επικοινωνίας των φορολογουμένων
  • αυτόματο επαναπρογραμματισμό ραντεβού που είχαν τεθεί σε κατάσταση «Έλλειψη διαθεσιμότητας», αμέσως μόλις προκύψει διαθεσιμότητα υπαλλήλου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσβαση στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» έχετε στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) και στο myAADEapp, την επίσημη ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ για φορητές συσκευές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Και στα αγγλικά οι ψηφιακές εφαρμογές απόκτησης ΑΦΜ/Κλειδάριθμου

«Οι ομογενείς μας, αλλά και μη ελληνόφωνοι φορολογούμενοι, πλέον μπορούν να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά για τη χορήγηση ΑΦΜ και κλειδάριθμου» ανέφερε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.
Pitsilis, AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρέχει» ο ψηφιακός μετασχηματισμός των δικαιολογητικών της ΑΑΔΕ

Έχοντας σαν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση , η ΑΑΔΕ με απόφαση του διοικητή της Γ. Πιτσιλή επικαιροποιεί 27 έντυπα ώστε να υποβάλλονται ψηφιακά χωρίς να απαιτείται η υπογραφή πολιτών και επιχειρήσεων.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Τα οφέλη της ψηφιοποίησης σε οικονομία και προϋπολογισμό

Οι πολυάριθμες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που δημιουργήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο και κατέστησαν εφικτή την υλοποίηση κομβικών μέτρων στήριξης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων των εξωγενών κρίσεων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Pitsilis, AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέες «έξυπνες υπηρεσίες» με χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

«Η νέα γενιά εφαρμογών της ΑΑΔΕ θα μας επιτρέψει να φέρουμε την επιχείρηση και τον πολίτη στο επίκεντρο μία πολύ πιο δίκαιης φορολογικής πολιτικής», τόνισε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, κ. Γ. Πιτσιλής.
pos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Υποχρέωση άμεσης διασύνδεσης σε περίπτωση αντικατάσταση POS

Με την παραπάνω απόφαση, αποφεύγεται η καταστρατήγηση των προθεσμιών, που έχουν δοθεί για την ομαλή διασύνδεση των επιχειρήσεων, ανάλογα με τα Ταμειακά τους Συστήματα και τις λειτουργικές τους ανάγκες.