ΓΔ: 1409.26 -2.03% Τζίρος: 86.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:13:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
papastergiou, παπαστεργιου
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Παπαστεργίου: Στην πλατφόρμα MyCoast έχουν μπει 6.500 παραλίες

Η λειτουργία της εφαρμογής περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις παραλίες που νοικιάζει το ελληνικό δημόσιο, όπου ο πολίτης – όταν εντοπίζει μία παρατυπία – μπορεί να κάνει αναφορά, ανώνυμη ή επώνυμη. 

Για τις εξελίξεις στον τομέα της ψηφιοποίησης του κράτους μίλησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Ξεκίνησε η λειτουργία της εφαρμογής με σχεδόν όλες οι παραλίες που νοικιάζει το ελληνικό δημόσιο, όπου ο πολίτης – όταν εντοπίζει μία παρατυπία – μπορεί να κάνει αναφορά, ανώνυμη ή επώνυμη. 

Μιλώντας για την εφαρμογή στην οποία, όπως εξήγησε ο υπουργός, εμφανίζονται «όλες οι παραλίες τις οποίες νοικιάζει το ελληνικό Δημόσιο, η κτηματική υπηρεσία και, πλέον, για να διευκολύνουμε τη δουλειά των Δήμων και για την περίπτωση εκμίσθωσης από Δήμους η διαδικασία γίνεται ψηφιακά». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα καταγραφούν περίπου 7.500 παραλίες - στην εφαρμογή φαίνονται 6.500 -, επισημαίνοντας ότι «με καινούργιες δορυφορικές φωτογραφίες από τον Ιούνιο και μετά θα τις ελέγχουμε αυτόματα με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου "σαρώνουμε" όλη την Ελλάδα και μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών έχουμε μια εικόνα, ενώ και ο πολίτης μπορεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή my Coast και να δει στην παραλία στην οποία βρίσκεται αν νομίμως ή όχι υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες». Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαστεργίου, οι καταγγελίες μπορεί να είναι ανώνυμες ή επώνυμες. «Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς εκεί όπου οι δυο διαστάσεις δεν μπορούσαν να βοηθήσουν υπάρχει και η τρίτη διάσταση από το διάστημα που έρχεται να μας βοηθήσει να ελέγξουμε καλύτερα τις ακτές μας» τόνισε.

Για μια καινούργια υπηρεσία στον ψηφιακό βοηθό του gov.gr, έκανε λόγο ο κ. Παπαστεργίου, υπογραμμίζοντας ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού θα παρουσιαστεί εντός Μαΐου ένα καινούργιο bot το οποίο θα απευθύνεται στους τουρίστες, οι οποίοι θα θελήσουν να ψάξουν να μάθουν χρηστικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα φαρμακεία, κέντρα υγείας, μεταφορά κτλ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr έχει έως τώρα δεχθεί πάνω από 5 χιλιάδες ερωτήσεις την ημέρα, δίνοντας καθημερινά λύσεις σε ζητήματα των πολιτών. «Κάθε μέρα εμπλουτίζεται με οποιαδήποτε νέα υπηρεσία. Την ώρα αυτή, έχουμε φτάσει τις 1.753 υπηρεσίες στο gov.gr και, παράλληλα, την ίδια μέρα μπαίνει και στον ψηφιακό βοηθό» είπε.

Μιλώντας για τα ψηφιακά εισιτήρια στα γήπεδα, ο υπουργός τόνισε ότι «ξεκίνησαν με μια μορφή υβριδική παράλληλα και δεν είχαν κανέναν πρόβλημα, περίπου το 35 με 40% μπήκε τις πρώτες Κυριακές με το ψηφιακό εισιτήριο χωρίς κανένα πρόβλημα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω του Gov.gr η καταχώρηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς τα Σ.Β.Α.Κ. σχετίζονται με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές και τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών κινητικότητάς τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαθέσιμη από σήμερα η ψηφιακή εφαρμογή για τις διακοπές στην Ελλάδα

Στο "mAiGreece" ενσωματώνονται πληροφορίες για αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες με γαλάζια σημαία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΟΑΤΑΠ: 180.000 πιστοποιητικά διατίθενται ψηφιακά στο ptyxia.gov.gr

Πλέον ο κάτοχος πράξης αναγνώρισης μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικό με όλα τα στοιχεία της πράξης αναγνώρισης, με μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr που εξασφαλίζει τη γνησιότητα του εγγράφου.