ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
Φωτο: Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank

Ψάλτης: Ο Γ. Προβόπουλος διαχειρίστηκε με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις

«Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε στενά με τον Γιώργο Προβόπουλο θα τον θυμόμαστε πάντα ως Μέντορα που τον θαυμάζαμε για την τόλμη, τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του», τόνισε ο CEO της Alpha Bank.

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Γιώργου Προβόπουλου εκφράζει με δήλωσή του ο Βασίλης Ψάλτης, CEO του Ομίλου Alpha Bank:

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του Γιώργου Προβόπουλου, ενός διακεκριμένου πανεπιστημιακού και τραπεζίτη με σημαντικό πνευματικό έργο και πολύπλευρη προσφορά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και στον δημόσιο βίο της χώρας.

Ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, διαχειρίστηκε με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις, διασφαλίζοντας την προστασία των καταθέσεων, την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και, εν τέλει, την αναδιάρθρωσή του. Από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας ηγήθηκε μίας εκ των μεγαλύτερων και πλέον εμβληματικών επενδύσεων στη χώρα μας, ιδιωτικοποιώντας την Τράπεζα μέσω της μεταβίβασής της στη γαλλική Credit Agricole.

Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε στενά με τον Γιώργο Προβόπουλο θα τον θυμόμαστε πάντα ως Μέντορα που τον θαυμάζαμε για την τόλμη, τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του. Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Αlpha Bank, στην οποία διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος επί δεκαετία, αλλά και της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΧΣ: Ξεκινά η διαδικασία για την προσφορά της UniCredit, στα 1,33 ευρώ η τιμή

Το ΤΧΣ εκκινεί τη διαδικασία για την πώληση του 9% που κατέχει στην Alpha Bank, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 10 Νοεμβρίου, ενώ η UniCredit έχει τη δυνατότητα βελτίωσης της αρχικής προσφοράς της.
Rapanos-Vasileios-Alpha-Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Ράπανος: Ιδιαίτερα ευνοϊκό το κλίμα για την πορεία των τραπεζών

Στη συνάντηση που είχε ο προεδρος της ΕΕΤ με τους εργαζομένους της Alpha Bank βρέθηκε στο επίκεντρο η διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων καθώς η πορεία ανασυγκρότησης, εξυγίανσης των τραπεζών.
vasilis rapanos delphi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράπανος: Το φορολογικό μας σύστημα πρέπει να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω

Στην παρέμβασή του στο Φόρουμ των Δελφών, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, στάθηκε στο γεγονός ότι οι αλλαγές στους συντελεστές είναι εύκολες. «Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί», σημείωσε, «σε δομικές αλλαγές».