ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Hilton

Ανακοινώθηκε το Greece is Back για τις ξένες επενδύσεις

Το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece is Back θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2020 στο ξενοδοχείο Athens Hilton, έχοντας στο επίκεντρο το θέμα των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας και την ανάδειξη της Ελλάδος ως ελκυστικής επιλογής.

Το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece is Back θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2020 στο Athens Hilton, με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

Το InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece οργανώνεται από την Public Affairs and Networks, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και πραγματεύεται το εξόχως επίκαιρο και κρίσιμο θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και την εικόνα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού. Ο τίτλος του 3rd InvestGR Forum 2020 είναι «Greece is Back».
 

Ανδρέας Γιαννόπουλος: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Ο ιδρυτής του InvestGR Forum, Ανδρέας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Η Ελλάδα, μετά από μια υπερδεκαετή και βαθιά οικονομική κρίση, φαίνεται να επιστρέφει στο οικονομικό πεδίο με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, χωρίς να παραβλέπονται φυσικά οι εσωτερικοί και εξωτερικοί κίνδυνοι. Και είναι, ακριβώς, αυτός ο λόγος, στον οποίο οφείλεται ο τίτλος “3rd InvestGR Forum 2020: Greece is Back”. Στις παρούσες δε οικονομικές και πολιτικές περιστάσεις, κατά τις οποίες οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στις κυβερνητικές προτεραιότητες και, εν γένει, στον δημόσιο διάλογο, το InvestGR Forum εξελίσσεται σε προνομιακό χώρο διατύπωσης θέσεων, προτάσεων και πολιτικών ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο, τις ξένες εταιρείες στην Ελλάδα, τους ειδικούς και την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Στο Πρόγραμμα του 3rd InvestGR Forum 2020: Greece is Back, θα επιχειρηθεί, μέσα από τις θεματικές των πάνελ συζητήσεων, να αποτυπωθεί η επιστροφή της Ελλάδας και της οικονομίας της σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, αλλά και τι πρέπει να γίνει ώστε να καθιερωθεί πλέον  η Ελλάδα ως  αξιόπιστος επενδυτικός προορισμός  

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Έρευνα – βαρόμετρο της METRON ANALYSIS με θέμα: «Ελλάδα, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός;», με προσωπικές συνεντεύξεις επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα.

Με την επιστημονική δε εποπτεία του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργου Παγουλάτου, θα πραγματοποιηθεί μελέτη με τις θέσεις και προτάσεις των επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα για τη βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου της χώρας.

Τέλος, θα προβληθούν ελληνικές εταιρείες – success stories, οι Greek Ambassadors, ώστε να εκπεμφθεί ένα γενικότερο μήνυμα  ανταγωνιστικής και δυναμικής ελληνικής οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα γίνεται ο αγαπημένος τόπος των επενδυτών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει έμπρακτα και με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης την εγχώρια παραγωγή, υπογράμμισε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α.Γεωργιάδης, μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψης στην βιομηχανία σχολικών ειδών Θ.Κ.Σκαγιάς ΑΒΕΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Θα έρθουν επενδύσεις 5 δισ. ευρώ από την Pfizer

Ο υπουργός χαρακτήρισε ακόμη ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer επέλεξε την πόλη για να ιδρύσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την τεχνητή νοημοσύνη.
votanikos, gipedo, dipli, anaplasi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης τα έργα 100 εκατ. στον Βοτανικό

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση του μεγάλου και πολυσύνθετου πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η ένταξη πραγματοποιήθηκε μετά από αντίστοιχη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ελκυστικό HUB νέων επενδύσεων μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων στην Μακεδονία προχωρά στην πιστοποίηση σημαντικού αριθμού επενδυτικών σχεδίων ο προϋπολογισμός των οποίων αναμένεται να φτάσει τα 47 εκατ. ευρώ ενώ το ύψος των προβλεπόμενων ενισχύσεων να ξεπεράσει τα 13 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιές εταιρείες υπέγραψαν τις 16 συμφωνίες με σαουδαραβικούς ομίλους

Η Ελλάδα με τη στρατηγική σχέση που "χτίζει" με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τις επενδύσεις που φέρνει από τον αραβικό κόσμο γυρίζει σελίδα», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.