ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Hilton

Ανακοινώθηκε το Greece is Back για τις ξένες επενδύσεις

Το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece is Back θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2020 στο ξενοδοχείο Athens Hilton, έχοντας στο επίκεντρο το θέμα των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας και την ανάδειξη της Ελλάδος ως ελκυστικής επιλογής.

Το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece is Back θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2020 στο Athens Hilton, με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

Το InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece οργανώνεται από την Public Affairs and Networks, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και πραγματεύεται το εξόχως επίκαιρο και κρίσιμο θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και την εικόνα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού. Ο τίτλος του 3rd InvestGR Forum 2020 είναι «Greece is Back».
 

Ανδρέας Γιαννόπουλος: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Ο ιδρυτής του InvestGR Forum, Ανδρέας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Η Ελλάδα, μετά από μια υπερδεκαετή και βαθιά οικονομική κρίση, φαίνεται να επιστρέφει στο οικονομικό πεδίο με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, χωρίς να παραβλέπονται φυσικά οι εσωτερικοί και εξωτερικοί κίνδυνοι. Και είναι, ακριβώς, αυτός ο λόγος, στον οποίο οφείλεται ο τίτλος “3rd InvestGR Forum 2020: Greece is Back”. Στις παρούσες δε οικονομικές και πολιτικές περιστάσεις, κατά τις οποίες οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στις κυβερνητικές προτεραιότητες και, εν γένει, στον δημόσιο διάλογο, το InvestGR Forum εξελίσσεται σε προνομιακό χώρο διατύπωσης θέσεων, προτάσεων και πολιτικών ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο, τις ξένες εταιρείες στην Ελλάδα, τους ειδικούς και την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Στο Πρόγραμμα του 3rd InvestGR Forum 2020: Greece is Back, θα επιχειρηθεί, μέσα από τις θεματικές των πάνελ συζητήσεων, να αποτυπωθεί η επιστροφή της Ελλάδας και της οικονομίας της σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, αλλά και τι πρέπει να γίνει ώστε να καθιερωθεί πλέον  η Ελλάδα ως  αξιόπιστος επενδυτικός προορισμός  

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Έρευνα – βαρόμετρο της METRON ANALYSIS με θέμα: «Ελλάδα, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός;», με προσωπικές συνεντεύξεις επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα.

Με την επιστημονική δε εποπτεία του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργου Παγουλάτου, θα πραγματοποιηθεί μελέτη με τις θέσεις και προτάσεις των επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα για τη βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου της χώρας.

Τέλος, θα προβληθούν ελληνικές εταιρείες – success stories, οι Greek Ambassadors, ώστε να εκπεμφθεί ένα γενικότερο μήνυμα  ανταγωνιστικής και δυναμικής ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα γίνεται ο αγαπημένος τόπος των επενδυτών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει έμπρακτα και με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης την εγχώρια παραγωγή, υπογράμμισε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α.Γεωργιάδης, μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψης στην βιομηχανία σχολικών ειδών Θ.Κ.Σκαγιάς ΑΒΕΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Θα έρθουν επενδύσεις 5 δισ. ευρώ από την Pfizer

Ο υπουργός χαρακτήρισε ακόμη ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer επέλεξε την πόλη για να ιδρύσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την τεχνητή νοημοσύνη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις 1,2 δισ. ως το 2025 από τις ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκων

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας αναφέρει πως σύμφωνα με τα επενδυτικά σχέδια θα δημιουργηθούν 12 νέα εργοστάσια και 32 νέες μονάδες παραγωγής. «Θέλουμε τα καλύτερα φάρμακα στην καλύτερη τιμή» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε ότι αλλάζει ο Βόρειος Τομέας και οι γειτονιές των δήμων του μέσα από μεγάλες και μικρές δημόσιες επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείκτης Εταιρικής Ψηφιοποίησης ΕΤΕπ: Η Ελλάδα στη «μεσαία» κατηγορία

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ όσον αφορά στην υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στους τομείς των κατασκευών, των υπηρεσιών και των υποδομών, αλλά πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ στον κατασκευαστικό τομέα.