ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πολυτελές θέρετρο Μύκονος
Πισίνα πολυτελούς θερέτρου στη Μύκονο με θέα θάλασσα και κρουαζιερόπλοιο στο ηλιοβασίλεμα.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix – ΕΟΤ για την προβολή του ελληνικού τουρισμού

Στο πλαίσιο της υπογραφής, οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών, αναγνωρίζοντας πως η ενίσχυση του οπτικοακουστικού τομέα και η προβολή της χώρας μέσω αυτού αποτελούν εθνικό στόχο.

Μνημόνιο Συνεργασίας για την προβολή της Ελλάδας υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, με την Public Policy Vice President του Netflix για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Madeleine de Cock Buning, ανοίγοντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες, με στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και του πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας παγκοσμίως.

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, το Netflix, κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών streaming, δεσμεύεται να υποστηρίξει την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, αξιοποιώντας την παγκόσμια δημοτικότητα του περιεχομένου του για την προβολή τοπίων της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Η αμοιβαία συνεργασία μεταξύ Netflix και ΕΟΤ περιλαμβάνει την παραγωγή ενός βίντεο από το Netflix που θα χρησιμοποιηθεί από τον ΕΟΤ για προωθητικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα δίνεται στον ΕΟΤ η δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού του Netflix για την παραγωγή νέου υλικού.

Στο πλαίσιο της υπογραφής, οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών, αναγνωρίζοντας πως η ενίσχυση του οπτικοακουστικού τομέα και η προβολή της χώρας μέσω αυτού αποτελούν εθνικό στόχο. Επιπλέον, εξέφρασαν την ακλόνητη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τις κοινές τους προσπάθειες για την προώθηση της Ελλάδας, υποστηρίζοντας την οπτικοακουστική βιομηχανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είναι περήφανος που συνεργάζεται με το Netflix για να αναδείξει την Ελλάδα ως έναν κορυφαίο προορισμό, προβάλλοντας τα εκπληκτικά της τοπία και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομία. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, φιλοδοξούμε να εδραιώσουμε την Ελλάδα ως έναν ιδανικό τόπο για μελλοντικές οπτικοακουστικές παραγωγές. Αξιοποιώντας την παγκόσμια εμβέλεια του Netflix, η σύμπραξη αυτή επιδιώκει να προσελκύσει τουρίστες και κινηματογραφιστές, καθιστώντας την Ελλάδα πόλο έλξης για ταξίδια και κινηματογραφικές παραγωγές».

Η Madeleine de Cock Buning, Public Policy Vice President του Netflix για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, του Netflix δήλωσε:

«Αξιοποιώντας τη δύναμη της εικόνας και της αφήγησης, το Netflix συνεργάζεται με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ελλάδας για να προβάλει την ομορφιά της σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μας με τον ΕΟΤ αποτελεί ορόσημο για το Netflix, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλουμε την απαράμιλλη ομορφιά της Ελλάδας σε εκατομμύρια θεατές, φέρνοντάς τους πιο κοντά στην ιστορία, την κουλτούρα και τα τοπία της, όπως αυτά αποτυπώνονται στις παραγωγές μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρισμός στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η σεζόν με το Πάσχα, αισιοδοξία σε Κρήτη, Ρόδο και Σαντορίνη

Με το Πάσχα να σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής σεζόν, Κρήτη, Ρόδος και Σαντορίνη προσδοκούν αυξημένη ζήτηση και υψηλές πληρότητες, παρά την ακρίβεια, το αυξημένο κόστος και την αβεβαιότητα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
ΚΤΕΛ Μακεδονία σταθμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ομαλή η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα

Παρά την κακοκαιρία, ομαλά διεξάγεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη κίνηση σε δρόμους, ΚΤΕΛ και αεροδρόμιο. Πληρότητες αγγίζουν το 100% προς δημοφιλείς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.
Επιβάτες στο λιμάνι Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένη η έξοδος εκδρομέων από τα λιμάνια Αττικής το Μ. Σάββατο

Η πασχαλινή έξοδος εξελίσσεται με πιο ήπιους ρυθμούς από τα μεγάλα λιμάνια της Αττικής. Το Λιμενικό παραμένει σε ετοιμότητα για ασφαλή μετακίνηση, με 5 δρομολόγια από Πειραιά και συνολικά 32 δρομολόγια προς Αργοσαρωνικό.
Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μυτιλήνη 1923: Η επιστροφή των πρώτων αιχμαλώτων από τη Μικρά Ασία

Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 1923 φτάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης οι πρώτοι αιχμάλωτοι. Πλήθος κόσμου, συγκινημένο και ανυπόμονο, τούς υποδέχεται. Η κατάσταση των αφιχθέντων είναι αξιολύπητη, γεμάτη συγκίνηση και δάκρυα.
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στα Κανάρια, 1 νεκρός, 3 σοβαρά

Ένας νεκρός και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός ανατροπής τουριστικού λεωφορείου στη Λα Γκομέρα, Καναρίων Νήσων. Το όχημα έπεσε σε πλαγιά, με 11 ελαφρά τραυματίες. Τα αίτια διερευνώνται.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Smartwings επαναφέρει τις πτήσεις Τσεχία-Τελ Αβίβ από 15 Απριλίου

Η Smartwings επαναφέρει από 15 Απριλίου τις κανονικές πτήσεις προς Τελ Αβίβ με επτά δρομολόγια την εβδομάδα, παρακολουθώντας την ασφάλεια στο Ισραήλ. Τον Δεκέμβριο του 2025 θα εξαγοραστεί από την Pegasus Airlines.