ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία

Χατζηθεοδοσίου: Δεν ακούσαμε κανένα άμεσο μέτρο για τις ΜμΕ από τον πρωθυπουργό

«Δεν ακούσαμε τι θα κάνει, άμεσα, η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για το υψηλό ενεργειακό κόστος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής για μία σταδιακή αναπτυξιακή πορεία, καθώς προηγείται το βασικότερο θέμα της επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει ότι «στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για παρεμβάσεις που μπορούν να τονώσουν την οικονομία και σε κάποιον βαθμό το επιχειρείν, αλλά σε βάθος χρόνου -ενώ σίγουρα περιμένουμε και τις τοποθετήσεις και εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς για πάρα πολλά μέτρα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν ακούσαμε, είναι τι θα κάνει, άμεσα, η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για το υψηλό ενεργειακό κόστος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος δήλωσε: «Σαράντα πέντε μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Πολλά από αυτά πραγματικά θα ανακουφίσουν μέρος της κοινωνίας, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις. Κάποια άλλα θα δώσουν κάποια "ανάσα" στις επιχειρήσεις, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% ή η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παρεμβάσεις που μπορούν να τονώσουν την οικονομία και σε κάποιον βαθμό το επιχειρείν, αλλά σε βάθος χρόνου, ενώ σίγουρα περιμένουμε και τις τοποθετήσεις και εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς για πάρα πολλά μέτρα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν ακούσαμε, είναι τι θα κάνει, άμεσα, η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για το υψηλό ενεργειακό κόστος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής για μία σταδιακή αναπτυξιακή πορεία, καθώς προηγείται το βασικότερο θέμα της επιβίωσης αυτών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι κομβικής σημασίας η εφαρμογή παρεμβάσεων που θα τιθασεύσουν την ακρίβεια ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται νοικοκυριά και ΜμΕ καθώς και οι κατάλληλες δράσεις που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για την οικονομία και τη χώρα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εξάλλου και εμείς ως ΕΕΑ ζητάμε έναν μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Όμως όσο δεν λαμβάνονται μέτρα άμεσης απόδοσης και ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων, τόσο θα μειώνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που πραγματικά θα μπορούν να έχουν μέλλον».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Απαιτούνται στοχευμένα μέτρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζει πως οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μικρομεσαίων για ρευστότητα, ενώ θεωρεί ανεπαρκείς τις μειώσεις στα τεκμήρια και στην προκαταβολή φόρου.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Στήριξη στη βιομηχανία και στις ενεργοβόρες ΜμΕ απαραίτητη

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ, ζητά στήριξη για ενεργοβόρες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι και αυτές επιβαρύνονται από το υψηλό ενεργειακό κόστος, όπως η βιομηχανία που λαμβάνει ήδη ενίσχυση.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Στρατηγικής σημασίας η συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι το πακέτο των 2,2 δισ. προσφέρει ανακούφιση στην κοινωνία, χωρίς να διαταράσσει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Τόνισε θετικά στοιχεία οικονομίας και ενίσχυση συνεργασίας με ΗΠΑ.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηθεοδοσίου: Τα μέτρα βοηθούν, αλλά δεν φτάνουν για την ενεργειακή κρίση

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη άμεσων κυβερνητικών παρεμβάσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης, σημειώνοντας θετικά μέτρα όπως οι 120 δόσεις για οφειλές, αλλά ζήτησε διαγραφή προσαυξήσεων και πιο τολμηρές λύσεις για ουσιαστική στήριξη.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πολιτική αλλαγή, η ελπίδα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Ο Αλ. Τσίπρας, στη συνεδρίαση του ΕΕΑ, παρουσίασε την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι μόνο η πολιτική αλλαγή θα στηρίξει έμπρακτα τον κλάδο, με νέο μοντέλο και 5 βασικές θέσεις.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηθεοδοσίου: Έξι πιέσεις στις ΜμΕ – Οι θέσεις του ΕΕΑ για τις εκλογές

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη για σαφείς λύσεις στα θέματα μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών, ζητώντας θέσεις για ακρίβεια, ενέργεια και φορολογία, στη συνεδρίαση του ΕΕΑ με παρόντα τον Αλ. Τσίπρα.