ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αδ. Γεωργιάδης: 500 εκ. για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με δηλώσεις του ανέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανήγγειλε την λήψη μέτρων για στήριξη των επιχειρήσεων που θα πληγούν από τον κοροναϊό.

Την λήψη μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης που ανέφερε πως εξασφαλίστηκε ένα ποσό 500 εκατ. ευρώ για δάνεια αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο υπουργός στις δηλώσεις που έκανε σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μηδενίσει τις μεταναστευτικές ροές και σημείωσε πως οι κλειστές δομές γίνονται για «τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μας από 1ης Μαρτίου και μετά και οι οποίοι θα πηγαίνουν στις δομές και με διαδικασίες εξπρές θα απελαύνονται».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν δεχθεί πλήγμα από την επιδημία του κοροναϊού δήλωσε πως «ανακοινώσαμε ήδη χθες μια πρώτη δέσμη μέτρων περί αναστολής καταβολής ΦΠΑ των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού. Υπάρχουν κλάδοι, όπως τα catering, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα που έχουν μεγάλη πτώση. Θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να κρατήσουν τους εργαζομένους τους. Όσοι αποδεικνύουν την κάθετη πτώση του τζίρου τους που οφείλεται στον κορονοϊό, θα έχουν από το κράτος όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να περάσουν τον κάβο. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν. Αυτό είναι μήνυμα για εκείνους που είναι νόμιμοι, έκοβαν αποδείξεις και μπορούν να αποδείξουν τη μείωση του τζίρου».

Για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, ο υπουργός ανέφερε πως «χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με την παρουσία τη δική μου και του Υφυπουργού μου, κ. Ι. Τσακίρη, ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφωνία εγγυοδοσίας 100 εκατ. ευρώ με τη μόχλευση ποσού έως μισού δις ευρώ για δάνεια αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο, επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένες από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή οι τράπεζες τους ζητούσαν collaterals, σε τρεις μήνες – τόσο χρειάζεται η γραφειοκρατία μεταξύ τραπεζών και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων -θα πηγαίνουν στην τράπεζα και θα λαμβάνουν χαμηλότοκο δάνειο. Δηλαδή, όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τρεις μήνες από σήμερα θα μπορούν να πάρουν χαμηλότοκα εγγυημένα δάνεια».

Για το Προσφυγικό και την δημιουργία κλειστών δομών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει μηδενικές τις μεταναστευτικές ροές καθώς όλοι πλέον ξέρουν οτι τα σύνορα φυλάσσονται «και δεν έχουν μέλλον στην Ελλάδα».

Κατακεραύνωσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της απέναντι στους πρόσφυγες τονίζοντας πως «Μ’ ένα καλάθι μέτρων η Κυβέρνηση αλλάζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε κάνει την Ελλάδα τον πιο ελκυστικό πόλο για τον κάθε λαθρομετανάστη. Τι έλεγε η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ: «Όσοι θέλετε, ελάτε εδώ». Τι λέει η Ελλάδα επί Μητσοτάκη: «Δεν σας θέλουμε εδώ, είστε ανεπιθύμητοι».

Για την δημιουργία κλειστών δομών ο κ. Άδωνις Γεωργίαδης ανέφερε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει κλειστές δομές σε Αττική και Σέρρες. «Αυτά τα κέντρα γίνονται για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μας από 1ης Μαρτίου και μετά και οι οποίοι θα πηγαίνουν στις δομές και με διαδικασίες εξπρές θα απελαύνονται. Μετά την 1η Μαρτίου δεν τους δίνουμε το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ασύλου και επιταχύνουμε τις διαδικασίες απέλασης» και συμπλήρωσε: «Θέλω να κάνω δημόσια έκκληση στους φίλους μου στις Σέρρες. Τώρα όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη στην πατρίδα και τα νησιά μας, που δεν μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το βάρος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Η Ελλάδα σε νέα εποχή Έρευνας και Καινοτομίας σύμφωνα με ERC

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε δυναμικό κόμβο καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη, σύμφωνα με τον υφ. Ανάπτυξης, Στ. Καλαφάτη. Η χώρα κατατάσσεται 7η στην απορρόφηση Horizon Europe και πάνω από 1.200 Έλληνες ερευνητές ανήκουν στο παγκόσμιο top 2%.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι διαμαρτυρίες σε Ιταλία και Γαλλία σχετίζονται με μετανάστευση

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τις ταραχές σε Γαλλία και Ιταλία, τονίζοντας ότι συνδέονται με τη μετανάστευση. Υποστήριξε επίσης πως οι χώρες αυτές είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι στο παρελθόν και κάλεσε την Ευρώπη να κλείσει τα σύνορα.
Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση έως το 2027 για μελέτη αλυσίδας αξίας 1,6 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2027 η πράξη για τη μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του υπ. Ανάπτυξης. Το έργο αφορά καινοτομία-τεχνολογία, έχει κόστος 1,6 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από τη ΓΓ Έρευνας.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη φαρμακοβιομηχανίας με αναπτυξιακό νόμο και νέες θέσεις εργασίας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε καινοτομία, έρευνα και οικονομική πρόοδο, τονίζοντας τη συμβολή της σε θέσεις εργασίας και προστασία δημόσιας υγείας.
πάγκος λαϊκής αγοράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίζονται οι λαϊκές αγορές για επαγγελματίες και καταναλωτές

Το υπουργείο Ανάπτυξης εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας πωλητές και καταναλωτές, βάσει νέου πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο, επιλύοντας παλιά προβλήματα και ενισχύοντας την αγορά.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτάχυνση αδειοδότησης για το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον φορέα ΒΙΠΑΝΟΤ για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Ασπροπύργου, δεσμευόμενος για έκδοση σχετικής ΚΥΑ και άμεση επίλυση εκκρεμοτήτων.