ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitarakis

Εγκρίθηκε το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Χρηματιστηρίου Αθηνών

Την υπουργική απόφαση για την έγκριση του καταστατικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Χρηματιστηρίου Αθηνών παρέδωσε ο Νότης Μηταράκης στον προϊστάμενο του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτη Καράκο.

Την υπουργική απόφαση για την έγκριση του καταστατικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Χρηματιστηρίου Αθηνών ΑΕ (ΝΠΙΔ), παρέδωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, στη συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτη Καράκο.

Σκοπός του Ταμείου είναι η παροχή στους εργαζόμενους των εταιρειών συμπληρωματικής ασφαλιστικής προστασίας, πέραν της παρεχόμενης από την κύρια και επικουρική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για την κάλυψη του ασφαλιστικού κινδύνου γήρατος, αναπηρίας και θανάτου. Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού, συνιστάται στο Ταμείο κλάδος συνταξιοδοτικών παροχών, από τον οποίο η παροχή που χορηγείται, καταβάλλεται εφάπαξ στα ασφαλισμένα μέλη του Ταμείου.

Στο εν λόγω καταστατικό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση του Ταμείου να τηρεί τη σχετική νομοθεσία, όπως, επίσης και η υποχρέωση ενημέρωσης των Εποπτικών Αρχών. Επιπλέον, εγκαθιδρύεται ένα καθεστώς πλήρους διαφάνειας και ενημέρωσης απέναντι στους ασφαλισμένους για τις οικονομικές, τεχνικές και άλλες παραμέτρους της ασφαλιστικής σχέσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας

Ο υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκης σημείωσε πως «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με μειώσεις φόρων που αφορούν και την επιχειρηματικότητα, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Θέλουμε μια Ελλάδα ανεξάρτητη και με αξιοπρέπεια

Το όραμά του για την αυτοδύναμη Ελλάδα, μια χώρα που ανακτά την αξιοπρέπειά της, πατάει ξανά στα πόδια της, ανακτά τον δυναμισμό της, αναμένεται να παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Μηταράκης: «Το ΕΤΕΑΕΠ θα διαχειριστεί την νέα επικουρική σύνταξη»

Στην αποκάλυψη ότι το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) θα ενισχυθεί σημαντικά και θα αποτελέσει τον διαχειριστή της νέας επικουρικής σύνταξης, προχώρησε ο Ν. Μηταράκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικά πλέον η κατάθεση εγγράφων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η παροχή των συγκεκριμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών θα συμβάλει στην αύξηση της διαφάνειας, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εποπτικού έργου της ΕΚ και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση των εργασιών της ΕΚ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές οι προοπτικές που ανοίγονται στο ΧΑ για τις ελληνικές startup

Όπως σημειώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ μαζί με το ΧΑ, οι εταιρείες τεχνολογίας να αξιοποιήσουν την χρηματιστηριακή αγορά για γρήγορη και χαμηλού κόστους πρόσβαση σε κεφάλαια.