ΓΔ: 1557.83 0.86% Τζίρος: 131.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 DATA
viomixania
Πηγή: Shutterstock

Πτώση 1,2% στις τιμές παραγωγού στη Βιομηχανία σημειώθηκε το Νοέμβριο

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Νοέμβριο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Οκτωβρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 0,3% έναντι μείωσης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023.

O αναθεωρημένος Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία, με έτος βάσης το 2021=100,0 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) είναι ο εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς), με έτος βάσης 2021=100,0 και μήνα αναφοράς τον Νοέμβριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023, παρουσίασε μείωση 1,2% έναντι μείωσης 8,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023 με το 2022.

 

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Νοέμβριο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Οκτωβρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 0,3% έναντι μείωσης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2023 - Νοεμβρίου 2024, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2022 - Νοεμβρίου 2023, παρουσίασε μείωση 2,7% έναντι μείωσης 5,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

viomixania
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,8% του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Νοεμβρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 0,5% έναντι μη μεταβολής που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023.
Viomihania, Viomixania, Metapoiisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση κατά 2,3% σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού σε Βιομηχανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2023 - Οκτωβρίου 2024, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2022 - Οκτωβρίου 2023, παρουσίασε μείωση 3,4%.
viomixania
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχώρησαν κατά 2,4% οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Αύγουστο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η μεταβολή προήλθε από την υποχώρηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς που επηρεάστηκε από την πτώση κατά 19,4% στη παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
viomixania
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 10,2% της βιομηχανικής παραγωγής στο δεκάμηνο του 2023

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο παραγωγής προϊόντων καπνού, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.