ΓΔ: 827.6 0.31% Τζίρος: 21.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:50:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πώς θα ανασταλούν οι πληρωμές δανείων για όσους πάρουν επίδομα 800 ευρώ

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την τράπεζα θα αναστέλλεται για τρεις μήνες η καταβολή των δόσεων για όλους όσοι δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ.

Την αναστολή των δόσεων για τρεις μήνες για όσους ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και σημείωσε πως θα υπάρξει η δυνατότητα για εξατομικευμένες λύσεις για τους δανειολήπτες που δοκιμάζονται από την επιδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα ο υπουργός προειδοποίησε τις εισπρακτικές εταιρίες λόγω καταγγελιών για πολλές τηλεφωνικές οχλήσεις για την είσπραξη οφειλών. Συγκεκριμένα μετά τη συμφωνία των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις θα ισχύουν τα εξής:

  • Αναστέλλεται για τρεις μήνες – κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δανειολήπτη - η καταβολή των δόσεων απ’ όλους όσοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι, δικαιούνται του επιδόματος των 800 ευρώ.
  • Μετά τη χορήγηση της τρίμηνης αναστολής, δεν δικαιολογείται άλλο τηλεφώνημα.
  • Προτείνονται εξατομικευμένες λύσεις σε δανειολήπτες που τεκμηριωμένα δοκιμάζονται από την αιφνίδια μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα, βασισμένες στο οικονομικό προφίλ του καθένα, ιδιώτη ή επιχείρησης, και προσφέρεται η δυνατότητα μείωσης ή αναστολής καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες.
  • Αναστέλλεται για συγκεκριμένο διάστημα κάθε επικοινωνία με δανειολήπτες που επικαλούνται αποδεδειγμένο σοβαρό και πραγματικό πρόβλημα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους.

Σε περίπτωση που οι καταγγελίες περί συνεχών οχλήσεων συνεχιστούν, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ακόμη δραστικότερα μέτρα όσον αφορά τόσο  τις εισπρακτικές εταιρείες, που είναι σε εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο, όσο και τις δικηγορικές εταιρείες, που λόγω νομοθετικής παραλείψεως του παρελθόντος δεν είναι ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται για δύο μήνες η επιδότηση επιτοκίου για επιχειρηματικά δάνεια 

«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το έμμεσο κεφάλαιο κίνησης και για τους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου», σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γ. Τσακίρη.