ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
Η Όλγα Κεφαλογιάννη σε δημόσια εμφάνιση με έντονο μπλε φόντο.

Υπεγράφη μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Καναδά

Οι δύο χώρες θα εστιάσουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού λόγω της κλιματικής αλλαγής, ανταλλάσσοντας πρακτικές και τεχνογνωσία.

Υπεγράφη σήμερα μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και την πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, Anna-Karine Asselin επισφραγίζοντας τις εξαιρετικές διμερείς τουριστικές σχέσεις Ελλάδος - Καναδά.

Το μνημόνιο προβλέπει την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών, σε θέματα όπως η καινοτομία και η ψηφιοποίηση, οι τουριστικές επενδύσεις, η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση, οι βέλτιστες πρακτικές τουριστικής προβολής, καθώς και η έρευνα και η ανάπτυξη στην παγκόσμια τουριστική αγορά και τα νέα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι δύο χώρες θα εστιάσουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού λόγω της κλιματικής αλλαγής, ανταλλάσσοντας πρακτικές και τεχνογνωσία, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της αειφορίας για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Όπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη «η νέα συμφωνία επιβεβαιώνει τη βούληση και τη δέσμευση Ελλάδας και Καναδά για την προώθηση ενός βιώσιμου και καινοτόμου τουριστικού μοντέλου, ενισχύοντας τη συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τουριστική ανάπτυξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2023 ήταν η πιο φονική χρονιά του 21ου αιώνα σε δασικές πυρκαγιές

«Πρόκειται για μια υπερβολική θνησιμότητα που υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί τα ερχόμενα χρόνια», με πυρκαγιές «οι οποίες πλησιάζουν επικίνδυνα τις πόλεις», επισημαίνει η Πολίν Βιλέν-Καρλοτί, διδάκτορας στη γεωγραφία και ειδική στις πυρκαγιές.
Αεροφωτογραφία ηλιοβασιλέματος πάνω από σύννεφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Άστατο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου

Ασταθής καιρός το Σάββατο 4 Απριλίου με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι 3-6 μποφόρ, θερμοκρασία έως 19°C, χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία.
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: Περισσότερα κίνητρα για ασφάλιση απέναντι στις καταστροφές

Στην ψηφιακή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου τονίστηκε η ανάγκη κρατικών κινήτρων για ασφάλιση πολιτών και επιχειρήσεων, ειδικά απέναντι σε φυσικές καταστροφές, λόγω συστημικών ρίσκων από την κλιματική αλλαγή.
Παραλία Μυλοπότας Ίος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ίος: Διεθνής αναγνώριση για τον εκσυγχρονισμό και τη διαφοροποίηση του νησιού

Το Euronews ξεχωρίζει την Ίο για το αυθεντικό της τοπίο, τον πολιτιστικό πλούτο με μνημεία όπως ο Σκάρκος και ο τάφος του Ομήρου, τη ζωντανή κοινωνική ζωή και την εντυπωσιακή παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Χώρας.