ΓΔ: 1701.84 -0.22% Τζίρος: 102.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 0,1% του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Ιανουάριο 2025 σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2024.

Αύξηση 0,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, έναντι μείωσης 6,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2024 με το 2023.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή στον λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό» οφείλεται:

  • Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 0,3%.
  • Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 0,3%.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Ιανουάριο 2025 σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2024, έναντι αύξησης 1,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2024 με το 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Pliromi, Karta, Cards, Sales, Ekptoseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 28,34 δισ. ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο με άνοδο 2,5%

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού. Ποιοι τομείς σημείωσαν μεγάλη πτώση.