Πρόστιμο 50.000 ευρώ για αισχροκέρδεια σε εταιρεία αντισηπτικών από το υπ. Ανάπτυξης

Για όσους αισχροκερδούν προβλέπεται, εκτός της ποινικής δίωξης, και διοικητικό πρόστιμο που μπορεί να φθάσει ως το 1 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί όσους διαπιστώνουν αισχροκέρδεια να το καταγγέλλουν στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας.

Οι εντατικοί έλεγχοι που συνεχίζονται στην αγορά από μικτά κλιμάκια της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας με βάση το νέο νομικό πλαίσιο που προβλέπει αυστηρά πρόστιμα, έφεραν και το πρώτο πρόστιμο σε εταιρεία για αισχροκέρδεια, όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με βραδινή ανάρτηση στο twitter.

Συγκεκριμένα το tweet ανέφερε πως « υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών».

Ο κ. Γεωργιάδης έχει υπογραμμίσει αρκετές φορές σε δηλώσεις του ότι όποιος διαπιστώνει αισχροκέρδεια να το καταγγέλλει στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.Για όσους αισχροκερδούν προβλέπεται, εκτός της ποινικής δίωξης, και διοικητικό πρόστιμο που μπορεί να φθάσει ως το 1 εκατ. ευρώ, και όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, δεν θα διστάσει να βάλει το υψηλότερο πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι από τη νομοθεσία προβλέπεται η δυνατότητα πρόσβασης των ελεγκτών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή τόσο στα πληροφοριακά συστήματα όσο και στα λογιστικά συστήματα επιχειρήσεων προκειμένου να ιχνηλατηθούν τα τιμολόγια βάσει των οποίων θα φανεί εάν έχει τροποποιηθεί το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να διατηρούν ίδιο περιθώριο κέρδους με αυτό που είχαν στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις για αυστηροποίηση των προληπτικών μέτρων στα σουπερ μάρκετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης προανήγγειλε πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα παραταθεί πέρα από τις 6 Απριλίου και σημείωσε πως η κυβέρνηση αναζητεί νέες λύσεις για την αποφυγή συνωστισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λύση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές στα πρότυπα των «capital controls»

Λύση για το ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών.