ΓΔ: 2639.72 0.90% Τζίρος: 38.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:00:41
Ελληνικά ευρώ και σημαία

«Εξοικονομώ 2021»: Παράταση στην προθεσμία αιτήσεων για το πρόγραμμα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέτεινε έως 30/9/2025 την προθεσμία για αιτήσεις του «Εξοικονομώ 2021» που υπάχθηκαν μετά τις 27/6/2023.

Παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις αιτήσεις του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», που έχουν υπαχθεί μετά τις 27 Ιουνίου 2023 και η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης εργασιών λήγει έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2025.

Ίδια παράταση δίνεται στις αιτήσεις που έχουν υπαχθεί πριν τις 30 Μαρτίου 2023 εφόσον έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων σε αναδόχους για την κατασκευή των έργων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός μετατροπής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όφελος για καταναλωτές από τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, δείχνει μελέτη

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου αναμένεται να εξασφαλίσει ετήσιο όφελος έως 138 εκατ. ευρώ κυρίως για τους Κύπριους καταναλωτές ρεύματος, με τα οφέλη για τους Έλληνες να παραμένουν περιορισμένα, σύμφωνα με μελέτες.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη βελτίωση της αγοράς ενέργειας συζητείται σύντομα στη Βουλή, εστιάζοντας στη διαφάνεια, την προστασία καταναλωτών, τη μείωση χρεώσεων και την ενίσχυση ΑΠΕ, με διαφωνίες ΠΑΣΟΚ σε βασικές διατάξεις.
Κωτσόβολος-Flanco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι 2+1 λόγοι που η Κωτσόβολος προχώρησε στην εξαγορά της ρουμανικής Flanco

Το χαμηλό τίμημα των 35 εκατ. για μια αλυσίδα με 150 καταστήματα, η είσοδος σε μια νέα αγορά και οι συνέργειες που δημιουργούνται για τη ΔΕΗ από λιανική ρεύματος και πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών και ενεργειακού εξοπλισμού.
Βιομηχανική εγκατάσταση από ψηλά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η βιομηχανία Θράκης ζητά σχέδιο και κίνητρα για ανάπτυξη έως το 2030

Στο συνέδριο για την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη τονίστηκε η ανάγκη για αναπτυξιακό σχέδιο με έμφαση στις επενδύσεις, τις σύγχρονες υποδομές και τα σωστά κίνητρα, ώστε η περιοχή να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση: Ετήσιο όφελος έως 138 εκατ. ευρώ, το 90% στην Κύπρο

Εξοικονόμηση έως 138 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τους καταναλωτές Ελλάδας και Κύπρου δείχνει νέα μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τον GSI, με το 90% του οφέλους να αφορά Κύπριους καταναλωτές.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Βελτίωση αγοράς ρεύματος για διαφάνεια και στήριξη καταναλωτή

Το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στοχεύει στη στήριξη του καταναλωτή, στη διαφάνεια και στη λύση περιβαλλοντικών ζητημάτων. Τονίζεται η ανάγκη μέτρων λόγω γεωπολιτικής κρίσης και αυξήσεων τιμών ενέργειας.