ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ξενοδοχείο Grecotel παραλία
Φώτο: Grecotel

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ΠΟΞ και ηλεκτρολόγων ξενοδοχείων

Υπογράφηκε νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ηλεκτρολόγους στα ξενοδοχεία, για όρους αμοιβής και εργασίας.

Τη νέα εθνική ομοιοεπαγγελματική συλλογική σύμβαση εργασίας, που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των ηλεκτρολόγων που εργάζονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας, υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων Ελλάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα σύμβαση είναι αποτέλεσμα ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών. 

Μέσω αυτής διασφαλίζονται δίκαιοι, ξεκάθαροι και ισορροπημένοι όροι εργασίας, ενώ παράλληλα επιλύονται πρακτικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

«Η ΠΟΞ, με συνέπεια και προσήλωση στις αρχές της, επαναβεβαιώνει την πίστη της στη θεσμική διαδικασία των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως τον πιο αποτελεσματικό μηχανισμό ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

 Παράλληλα, υπογραμμίζει τη σημασία των ρυθμισμένων και ισορροπημένων όρων εργασίας, που διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ παράλληλα προάγουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικογένεια σε ελληνικό νησί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά 2,2% αυξήθηκαν οι αφίξεις σε τουριστικά καταλύματα τον Μάρτιο

Τον Μάρτιο καταγράφηκαν 1.181.574 αφίξεις και 2.682.258 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια, σημειώνοντας μείωση συγκριτικά με το 2023. Οι Έλληνες συνεισφέρουν πάνω από το 50% σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις.
πολεοδομικός χάρτης σχεδίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠΟΞ συζητά το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

Έκτακτη συνεδρίαση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο στον Τουρισμό πραγματοποίησε η ΠΟΞ, τονίζοντας την ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού και προειδοποιώντας για τους κινδύνους γενικών περιορισμών που επηρεάζουν την ανάπτυξη.
Τουρίστες στον Παρθενώνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετική η εικόνα της Αθήνας στους τουρίστες, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η Αθήνα και η Αττική παραμένουν κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί με υψηλή ικανοποίηση επισκεπτών και ενισχυμένη πολιτιστική ταυτότητα, ενώ η ενίσχυση των υποδομών και η προβολή της Αθηναϊκής Ριβιέρας κρίνονται απαραίτητες.
μοντέρνο ξενοδοχείο δωμάτιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι της Ελλάδας για το χωροταξικό μέλλον του τουρισμού

Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, με χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν τους προορισμούς. Ο Γιάννης Χατζής τόνισε την ανάγκη σοβαρότητας στο θεσμικό πλαίσιο και επέκρινε τις καθυστερήσεις παραχωρήσεων.