ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζεται σε σταθμό φόρτισης, προωθώντας τη βιώσιμη μετακίνηση στην Ελλάδα.

Ένα στα δύο νέα αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι υβριδικό

Τα υβριδικά αυτοκίνητα κατέχουν σχεδόν το 50% των νέων ταξινομήσεων, ενώ αυξημένα είναι και τα μερίδια για plug-in και ηλεκτρικά, με τα συμβατικά καύσιμα να υποχωρούν.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα εξακολουθούν να ενισχύουν τη δυναμική των υβριδικών τεχνολογιών, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση και τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σχεδόν ένα στα δύο καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον προηγούμενο μήνα στη χώρα διέθετε υβριδικό σύστημα κίνησης.

 Το ποσοστό αυτό σημείωσε άνοδο κατά 3,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, φτάνοντας το 48,4% στο πρώτο εξάμηνο του 2024 – σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου καταγράφεται 35,1%.

Σημαντική πορεία σημειώνουν και τα plug-in υβριδικά οχήματα, τα οποία προσφέρουν πλέον αυτονομία ικανή να καλύψει πλήρως τις καθημερινές μετακινήσεις με χρήση μόνο ηλεκτρικής ενέργειας.

 Παράλληλα, η συγκεκριμένη κατηγορία λειτουργεί ως «γέφυρα προς την ηλεκτροκίνηση», επιτρέποντας στις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώνουν δραστικά τις εκπομπές ρύπων και να περιορίζουν τον κίνδυνο οικονομικών κυρώσεων λόγω υπέρβασης των ευρωπαϊκών ορίων.

Παρά την αναμονή για το νέο πρόγραμμα «κινούμαι ηλεκτρικά», συνεχίστηκε η αυξητική τάση και στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Τον Ιούνιο, το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων ανήλθε σε 5,9%, με τον μέσο όρο του πρώτου εξαμήνου να διαμορφώνεται στο 5,5%. 

Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, η Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά του ευρωπαϊκού μέσου όρου, που φτάνει στο 15,4%.

Συνεχής άνοδος παρατηρείται επίσης στην κατηγορία των αυτοκινήτων διπλού καυσίμου (βενζίνη-LPG), κυρίως από τις Renault και Dacia. Τον Ιούνιο, το μερίδιό τους ανήλθε σε 4,3%, ενώ στο πρώτο εξάμηνο βρίσκεται στο 2,9%, αρκετά κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 3,3%.

Αντίθετα, τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα συνέχισαν την πτωτική τους πορεία. Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς των βενζινοκίνητων μειώθηκε κατά 4,9% τον Ιούνιο, ενώ τα πετρελαιοκίνητα υποχώρησαν ακόμη περισσότερο, κατά 5,3%. Έτσι, τα αμιγώς βενζινοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα κατέχουν πλέον το 32,1% της αγοράς και τα πετρελαιοκίνητα μόλις το 2%.

Η κατηγορία Β –γνωστή για τα μικρομεσαία οχήματα– παραμένει η αγαπημένη επιλογή των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς το 55,5% των νέων ταξινομήσεων ανήκει σε αυτήν. Εξαιρετικά δυναμική είναι η παρουσία των SUV που κάλυψαν το 31,1% στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς. 

Η αμέσως επόμενη κατηγορία σε προτιμήσεις είναι η κατηγορία C με μερίδιο 22,2%, εκ των οποίων τα SUV αντιπροσωπεύουν το 17,3%. Τέλος, η κατηγορία Α διατηρεί σταθερό μερίδιο 11,5%, με τα SUV να κατευθύνουν το 2,4% των σχετικών πωλήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταξί στη Νέα Υόρκη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε ανοιχτό υπόνομο

Μια 56χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Νέα Υόρκη, όταν πέφτοντας σε ανοιχτό υπόνομο στο Μανχάταν μετά το παρκάρισμα του αυτοκινήτου της. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, χωρίς να έχουν γίνει συλλήψεις.
Αυτοκίνητα προς ενοικίαση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα αυτοκίνητα έκλεισαν 130 έτη παρουσίας τους στην Ελλάδα

Το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα ως πολυτέλεια και σταδιακά έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Παρά τα τροχαία, παραμένει απαραίτητο, ενώ τώρα το ηλεκτρικό πατίνι φέρνει νέους κινδύνους στους δρόμους.
Renault Symbioz SUV
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Renault Captur Eco-G turbo 120: Αυτονομία 1400 χλμ με κινητήρα bi-fuel

Το Renault Captur αποκτά νέο bi-fuel κινητήρα 120 ίππων με χαμηλότερες εκπομπές CO₂ και μεγαλύτερη αυτονομία έως 1.400 χλμ, νέους αεροδυναμικούς καθρέφτες και σύστημα παρακολούθησης οδηγού για αυξημένη ασφάλεια.