ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Παράταση έως 10/10 για προτάσεις στον αναπτυξιακό νόμο

Στις 15/7, ο Υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως 10/10 η προθεσμία για τον αναπτυξιακό νόμο, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα φορέων της αγοράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποιείται η παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τον αναπτυξιακό νόμο, έως τις 10 Οκτωβρίου. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συνάντηση που είχε ο υπουργός με εκπροσώπους της αγοράς και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Το ζήτημα της παράτασης τέθηκε ως αίτημα από τους φορείς της αγοράς, στους οποίους ο Υπουργός Ανάπτυξης ανταποκρίθηκε άμεσα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η αναβολή αυτή ανακοινώνεται «προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των καθεστώτων που έχουν προκηρυχθεί».

 Το μέτρο αναμένεται να δώσει επιπλέον χρόνο σε επενδυτές και επιχειρήσεις για την καλύτερη προετοιμασία και υποβολή των προτάσεών τους, διευκολύνοντας τη συμμετοχή στον νέο αναπτυξιακό κύκλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο η χρηματιστηριακή μεταρρύθμιση και η Κεφαλαιαγορά 2.0

Τις εξελίξεις και τις προκλήσεις της ελληνικής κεφαλαιαγοράς ανέδειξε το συνέδριο του ΣΑΕΕ «Κεφαλαιαγορά 2.0», με έμφαση στη μεταρρύθμιση, τη διαφάνεια, την εταιρική διακυβέρνηση και τη στήριξη των επιχειρήσεων.
Καινοτομία και χρηματοδότηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πρόγραμμα και εργαλείο για ΜμΕ και στρατηγικές επενδύσεις από το υπ. Ανάπτυξης

Νέο πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με σύγχρονη τεχνολογία, θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2026. Ετοιμάζεται και νέο εργαλείο για στρατηγικές επενδύσεις με βασικό έργο υποδομής ανά περιοχή.
Τράπεζα σύγχρονο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξένες τράπεζες στο Πεκίνο στηρίζουν διεθνή επέκταση κινεζικών επιχειρήσεων

Ξένες τράπεζες στο Πεκίνο χρηματοδότησαν το 2024 περίπου 14.900 κινεζικές επιχειρήσεις με 1,24 τρισ. γιουάν, ενισχύοντας τη διεθνή τους ανάπτυξη και το οικονομικό οικοσύστημα της πόλης.
Χειραψία συνέντευξης εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικές επιχειρήσεις προβάλλουν τα προϊόντα τους στη μεγάλη έκθεση του Σικάγου

Εννέα ελληνικές εταιρείες τροφίμων παρουσίασαν ποιοτικά προϊόντα στη μεγάλη έκθεση του Σικάγου, πραγματοποιώντας σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις και ενισχύοντας την παρουσία της χώρας στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.