Φώτο: ΑΠΕ

Κόντρα για το διευρυμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ, λένε «όχι» οι εργαζόμενοι

Λίγο πριν την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την διεύρυνση του ωραρίου των σουπερ μάρκετ προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων.

Την έντονη αντίδραση τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την διεύρυνση του ωραρίου, ενώ η χώρα βρίσκεται προ των πυλών για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων. Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των εργαζομένων, η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης βασίζεται σε ιδεοληπτικούς λόγους, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ ρισκάρουν καθημερινά την υγεία τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα σουπερ μάρκετ, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Ανάπτυξης, αποφάσισε την παράταση του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των supermarket. Τα κυβερνητικά επιχειρήματα, για την επιλογή αυτή, αποδομούνται από την πραγματικότητα, καθώς η ζήτηση στα supermarket έχει περιοριστεί εξαιτίας της συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών και της μείωσης της επισκεψιμότητας.

Λίγο πριν τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων, η επιστροφή στο κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αποτελεί σημείο αναφοράς για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι καθημερινά ρισκάρουν την υγεία τους και έχουν επωμιστεί μεγάλο φορτίο, όλη αυτή την περίοδο.

Το θέμα πρέπει να κλείσει οριστικά πριν την 9η Μαΐου που ορίζει η ΠΝΠ και είναι επιβεβλημένη η επαναφορά στο πρότερο καθεστώς λειτουργίας Δευτέρα-Σάββατο, προκειμένου να επανέλθουν οι εργαζόμενοι στον οικογενειακό τους προγραμματισμό, καθώς οι ώρες αυτές είναι αρκετές για την κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή. Καλούμε την κυβέρνηση να απεμπλακεί από τις ιδεοληπτικές εμμονές του Υπουργού Ανάπτυξης για το ωράριο των super market του εμπορίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις για αυστηροποίηση των προληπτικών μέτρων στα σουπερ μάρκετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης προανήγγειλε πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα παραταθεί πέρα από τις 6 Απριλίου και σημείωσε πως η κυβέρνηση αναζητεί νέες λύσεις για την αποφυγή συνωστισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγγυημένα δάνεια πάνω από 2 δισ. για τις μικρές επιχειρήσεις

Έως και 90% του νέου προγράμματος δανείων με εγγύηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα πάει στους «μικρούς». Το πρόγραμμα ενεργοποιείται στα μέσα του μήνα, ως τις 12 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τράπεζες.