ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μόνο επτά μέρες παράταση για τις 120 δόσεις

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να προχωρήσει σε επταήμερη παράταση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ενώ το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητούσε ως το τέλος του έτους.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρά σε ολιγοήμερη παράταση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό, οι οφειλέτες που θα ήθελαν να ενταχθούν στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση είχαν δυνατότητα να το κάνουν μέχρι σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ήθελαν τη κυβέρνηση να σχεδιάζει τη χορήγηση ολιγοήμερης παράτασης, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι τέτοιο αποτελούσε και επιθυμία των Θεσμών, οι οποίοι ήταν αρνητικοί σε μια πιο μακρά παράταση, όπως ενημέρωσαν και κατά τη πρόσφατη επίσκεψή τους στη χώρα μας.

Τελικά, με δηλώσεις του, ο Γιάννης Βρούτσης επιβεβαίωσε τη χορήγηση επταήμερης παράτασης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι η τελευταία.

«Δίνουμε παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019 σε όλους τους οφειλέτες για την συμμετοχή τους στην ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στην ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δις ευρώ. Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ανακοίνωση αναμένεται εντός της ημέρας κι από το υπουργείο Οικονομικών. 

Παράταση μέχρι 31/12 είχε ζητήσει το Οικονομικό Επιμελητήριο

Υπενθυμίζεται ότι την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου είχε ζητήσει, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το αίτημα αυτό προέκυπτε μετά από την αγωνία, που εξέφραζαν λογιστές - φοροτεχνικοί και φορολογούμενοι προς το ΟΕΕ τις τελευταίες ημέρες ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση και ειδικά των νομικών προσώπων, που πρόσφατα έχουν ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, αφού μεσολαβούσαν μόλις δύο εβδομάδες από τη θέση σε πλήρη λειτουργία της πλατφόρμας για όλους τους οφειλέτες (16 Σεπτεμβρίου) και της ισχύουσας προθεσμίας (30 Σεπτεμβρίου).

Δεδομένων, λοιπόν, των σημαντικών ευεργετημάτων της νέας ρύθμισης (χαμηλά μηνιαία ποσά, μειωμένο ετήσιο επιτόκιο, κατάργηση εισοδηματικών κριτηρίων, διακοπή κατασχέσεων, ξεμπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών) το ΟΕΕ θεωρούσε ότι είναι αναγκαία η παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να μη χαθούν αυτά τα οφέλη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλες οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Η ΑΑΔΕ εξέδωσε εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ το ενδιαφέρον των οφειλετών για ένταξη στη ρύθμιση παρουσιάζεται αυξημένο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για όσους είχαν ενταχθεί στη παλιά ρύθμιση

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την ένταξη στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων και για όσους είχαν ενταχθεί στην αρχική μορφή της. Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι οι νέες δυνατότητες που προσφέρονται στη διάθεση των οφειλετών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς «κλειδώνει» η ρύθμιση οφειλών σε ταμεία σε 120 δόσεις

Με την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ, την επαλήθευση των στοιχείων ασφαλισμένου/συνταξιούχου και την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού οφειλών κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.
EURO, EVRO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβίωση των 120 δόσεων για τα χρέη στην Εφορία εξετάζει η κυβέρνηση

Σχεδιάζονται μέτρα, που από την μία θα στηρίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και από την άλλη θα επαναφέρουν την δυνατότητα ένταξης σε παλαιές ρυθμίσεις που χάθηκαν λόγω του υψηλού πληθωρισμού το τελευταίο διάστημα.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αγορά χρειάζεται τις 120 δόσεις για εξόφληση των οφειλών

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τονίζει πως συνεχίζεται αδιάκοπο το μπαράζ ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με νοικοκυριά και επιχειρήσεις να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Ποιες ενέργειες χρειάζεται να γίνουν ακόμα.