ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει στη νέα γενιά και στην καινοτομία

Η Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχε στα Business Days 2025, προσφέροντας σε νέους τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο της ασφάλισης μέσα από βιωματικές δράσεις και επαγγελματική καθοδήγηση.

Με στόχο να φέρει τη νέα γενιά πιο κοντά στον κόσμο της ασφάλισης, η Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχε στα Business Days 2025, μία ημέρα αφιερωμένη στη γνωριμία φοιτητών και νέων αποφοίτων (από διαφορετικές σχολές και ειδικότητες), με έναν κλάδο που εξελίσσεται διαρκώς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, σε συνεργασία με το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, υποδέχθηκε 45 νέους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ρόλο της ασφάλισης σε μία οικονομία που αλλάζει, αλλά και για τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, καινοτομίας και προσωπικής ανάπτυξης που προσφέρει ο κλάδος.

Μέσα από παραδείγματα και συζήτηση με τους συμμετέχοντες, ανώτερα στελέχη της εταιρείας, παρουσίασαν τη στρατηγική, τις αξίες και το όραμα της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζει η εταιρεία στη σύγχρονη κοινωνία.

Η εμπειρία εμπλουτίστηκε με την ανάλυση περιπτώσεων που σχεδιάστηκαν ειδικά για τη δράση. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες κι εργάστηκαν πάνω σε πραγματικές επιχειρησιακές προκλήσεις, σχετικές με την τεχνολογία, την επικοινωνία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, αλλά και τις πρωτοβουλίες ESG της εταιρείας. 

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τη θεωρία σε πράξη, επιδεικνύοντας εντυπωσιακές επικοινωνιακές και συμπεριφορικές δεξιότητες, ομαδικό πνεύμα και ικανότητα να προσεγγίζουν σύνθετα ζητήματα με δημιουργικό τρόπο.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε προσομοίωση συνέντευξης εργασίας, μία διαδραστική άσκηση που βοήθησε τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία επιλογής στελεχών και να λάβουν άμεση ανατροφοδότηση από έμπειρα στελέχη της εταιρείας.

Με αφορμή τη διοργάνωση, η Ντάλια Τόμπρου, CHRO της εταιρείας, ανέφερε: «Στην Εθνική Ασφαλιστική πιστεύουμε στη δύναμη της νέας γενιάς και στη σημασία να της προσφέρουμε τον χώρο και τα εφόδια για να αναδείξει το ταλέντο και τις ιδέες της. 

Η σημερινή εμπειρία μάς υπενθύμισε πόσο σημαντικό είναι να συναντάς νέους ανθρώπους με φρέσκια σκέψη, πάθος για μάθηση και διάθεση για πρόοδο. Ευελπιστούμε αυτή η ημέρα να αποτέλεσε έμπνευση και σημείο εκκίνησης για όμορφες επαγγελματικές διαδρομές. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στη νέα γενιά, να ακούμε τις ανάγκες της και να δημιουργούμε ευκαιρίες για όσους θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους μαζί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Συνάντηση με Ελληνοαμερικανούς σπουδαστές για Ελλάδα και ΗΠΑ

Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε τον πρόεδρο του AHI και ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών, συζητώντας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τις τρέχουσες προκλήσεις και τη σημασία διατήρησης της ελληνικής κληρονομιάς.
Κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Ασφαλιστική: Στόχος τα 1,6 δισ. ευρώ ασφαλίστρων έως το 2030

Η Εθνική Ασφαλιστική γιορτάζει 135 χρόνια παρουσίας και στοχεύει παραγωγή ασφαλίστρων 1,6 δισ. ευρώ ως το 2030, με τη στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς. Έμφαση δίνεται σε πλήρη απασχόληση ασφαλιστών και ενίσχυση του bancassurance από το 2027.
Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τον αποκλεισμό διεμφυλικών μαθητριών από γυναικείους αγώνες

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε περιορισμούς σε διεμφυλικούς μαθητές και φοιτητές, επικυρώνοντας νόμους σε Αϊντάχο και Δυτική Βιρτζίνια που απαγορεύουν τη συμμετοχή τους σε γυναικείες αθλητικές ομάδες με κριτήριο το βιολογικό φύλο.