ΓΔ: 2318.73 2.07% Τζίρος: 196.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:12
Πέναλτι δικαστική απόφαση
Δικαστής με σφυρί απονέμει πρόστιμο – έννοια ποινής ή συμμόρφωσης.

70.000 ευρώ τα πρόστιμα από ελέγχους της ΔΙΜΕΑ στην αγορά τον Οκτώβριο

Συνολικά 70.000 ευρώ πρόστιμα επέβαλε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς τον Οκτώβριο, με κυρώσεις από 500 έως 3.000 ευρώ σε 38 περιπτώσεις για παραβάσεις στους κανόνες εμπορίας και παροχής υπηρεσιών.

Το συνολικό ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς τον Οκτώβριο ανήλθε σε 70.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, τα πρόστιμα αφορούν 38 περιπτώσεις και κυμαίνονται από 500 έως 3.000 ευρώ.

Οι παραβάσεις σχετίζονται με την εφαρμογή των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων, γνωστών και ως Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Υ.).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοποιία υπό κατασκευή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Αγγελούδης: Ασφαλτοστρώσεις & πρόστιμα σε ΟΚΩ στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μίλησε για την άσχημη κατάσταση των δρόμων λόγω έργων κοινής ωφέλειας και τόνισε τα αυστηρότερα μέτρα και τα υψηλά πρόστιμα που θα εφαρμοστούν για την αποκατάσταση των ζημιών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή με 209 χλμ/ώρα

30χρονος οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε να κινείται με 209 χλμ/ώρα, σε όριο 80. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.
Ψηφιακή φορολογία Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέχασες τη δήλωση; Την υποβάλει η εφορία και στη στέλνει μαζί με τα πρόστιμα

Η εφορία θα εντοπίζει φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, θα την υποβάλει η ίδια και στη συνέχεια θα τους κοινοποιεί το εκκαθαριστικό μαζί με τους φόρους, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.
Υψηλή τάση πυλώνες ρεύματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΝΚΑ: Επανεξέταση ρευματοκλοπών και ακυρώσεις προστίμων από τον ΔΕΔΔΗΕ

Το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε ότι, χάρη σε συλλογικές αγωγές και καταγγελίες καταναλωτών, ο ΔΕΔΔΗΕ εξετάζει πλέον ουσιαστικά τις ενστάσεις για ρευματοκλοπή, οδηγώντας σε μαζικές ακυρώσεις προστίμων που δεν τεκμηριώνονταν επαρκώς.