ΓΔ: 2217.14 0.49% Τζίρος: 66.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:16:39
Φωτο: Shutterstock

Εντός του Μαΐου μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Μέσα σε 10 ημέρες ξεκινά η νέα δέσμη μέτρων για τα δάνεια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Παράλληλα είπε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση».

Εντός του Μαΐου θα ληφθούν μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ μέσα σε 10 ημέρες ξεκινά η νέα δέσμη μέτρων για τα δάνεια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα που ανοίγει το λιανικό εμπόριο θα επανεκκινηθεί το 25% της οικονομίας  και έως την 1η Ιουνίου θα έχει επανεκκινηθεί το 70 με 75%.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων εστίασης».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup (για  χαμηλότοκα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας χωρίς μνημόνια) τόνισε οτι αυτή δίνει μεγαλύτερη δυνάτοτητα να στηριχθούν οι επιχειρήσεις.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάβα Κτήμα Σεμέλη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΕΑ: Διαδικτυακό σεμινάριο για το ελληνικό κρασί στην εστίαση στις 20/1

Η Επιτροπή Εστίασης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Το Ελληνικό Κρασί στο Τραπέζι της Εστίασης» την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 12:00.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις η «σκυτάλη» της πιστωτικής επέκτασης

Αξιοσημείωτη επιτάχυνση σημείωσαν στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου οι εκταμιεύσεις νέων δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (+11,2%) ενώ αυτές προς μεγάλες επιχειρήσεις υποχώρησαν -32,3%.