ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:49 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οι δύο κατηγορίες που μπορούν να κάνουν αίτηση για 800 ευρώ

Ως τις 17 Μαΐου οι αιτήσεις από καλλιτέχνες και εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών, σήμερα η προθεσμία για εργαζόμενους σε δύο εργοδότες. Ευκαιρία και για 19.500 μακροχρόνια ανέργους να πάρουν 400 ευρώ.

Τρέχουν οι αιτήσεις και οι πληρωμές για τα επιδόματα Απριλίου για τρεις κατηγορίες εργαζομένων, ειδικών επαγγελμάτων και μακροχρόνια ανέργων.

Αναλυτικότερα:

  • Έως την Κυριακή 17 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr για το επίδομα των 800 ευρώ 160.000 εργαζόμενοι ειδικών κατηγοριών, όπως μισθωτοί του τουριστικού - επισιτιστικού κλάδου, καλλιτέχνες, οικοδόμοι κ.α. Η πληρωμή θα γίνει σε δύο φάσεις στις 13/5/2020 και 14/5/2020 και 18/5/2020 και 19/5/2020. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 με ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία δηλώνουν την ειδική κατηγορία στην οποία υπάγονται. Από το επίδομα εξαιρούνται όσοι έλαβαν επίδομα τακτικής ανεργίας από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020, το οποίο και παρατάθηκε κατά δύο μήνες.
  • Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από εργαζόμενους σε δύο εργοδότες και η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ θα γίνει μεταξύ 14 και 15 Μαΐου. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος η κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020. Αυτό σημαίνει ότι ένα μισθωτός με πολλαπλή απασχόληση μπορεί να εισπράξει το επίδομα ακόμη και αν δεν έχει τεθεί σε αναστολή από όλους τους εργοδότες του, εφόσον εργάστηκε με μερική απασχόληση στον εργοδότη που συνεχίζει να τον απασχολεί.  Προϋπόθεση είναι να υποβάλλουν το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο στην ειδική  πλατφόρμα του Π.Σ Εργάνη.
  • Έως την Κυριακή 24 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τα 400 ευρώ 19.500 μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ και οι οποίοι θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και τις 24 Μαΐου. Σε περίπτωση που δεν προβούν σε καμία ενέργεια θα χάσουν το επίδομα. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας) και παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν επίδομα ανεργίας.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 1,5 ευρώ το πετρέλαιο: Ράλι τιμών χωρίς επιδότηση αντλίας

Πίεση στα νοικοκυριά από την άνοδο κατά 30% στις διεθνείς τιμές από τον Ιούνιο και την παράλληλη κατάργηση της έκτακτης επιδότησης στην αντλία που είχε δοθεί πέρυσι. Επίδομα θέρμανσης 100 - 800 ευρώ.
tourismos, turism, Nisia,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι πληρώνει φέτος ο τομέας τουρισμού και ο... τυλιχτής των 3.600 ευρώ

Τα ρετιρέ των 9.000 ευρώ και οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό: τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας για τον τομέα του τουρισμού. Η φυγή εργαζομένων, η εισαγωγή ξένων και ο αγώνας δρόμου για την κάλυψη των κενών θέσεων.
diakopes-tourismos-skyexpress-ethniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 49 επαγγέλματα που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού

Η Ελλάδα εμφανίζει υψηλά ποσοστά απασχόλησης στο τουριστικό οικοσύστημα, με το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό να ξεπερνάει το 1 εκατ. ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση των θέσεων απασχόλησης στον τομέα των καταλυμάτων και της εστίασης
Tourism, Tourismos, Greece, Ellada, Xalki, Chalki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 1,2 εκατ. οι κενές θέσεις εργασίας στον ευρωπαϊκό τουρισμό

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει σημαντική ζήτηση οι εργαζόμενοι δεν επιστρέφουν στον κλάδο καθώς βρίσκουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αποδοχές σε άλλα επαγγέλματα, με έναν στους πέντε να επιθυμεί καλύτερα ωράρια.