ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χαρτονομίσματα ευρώ κοντινό
Πολύχρωμα χαρτονομίσματα ευρώ σε κυλινδρικό σχήμα αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη οικονομία της Ευρωζώνης.

ΤτΕ: Στο 1,1751 η ισοτιμία ευρώ με δολάριο

Η ΤτΕ ανακοίνωσε τις τιμές συναλλάγματος της 23ης Δεκεμβρίου 2025, με το ευρώ στο 1,1751 έναντι του δολαρίου και επικαιροποιημένες ισοτιμίες για βασικά νομίσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, δημοσιοποιήθηκαν οι τιμές συναλλάγματος και ξένων τραπεζογραμματίων έναντι του ευρώ για τις 23 Δεκεμβρίου 2025.

Οι τιμές αφορούν το ποσό νομίσματος ανά 1 ευρώ και ισχύουν υπό συγκεκριμένους όρους που αναφέρονται στις σημειώσεις της Τράπεζας.

Ειδικότερα, η μέση τιμή για το δολάριο ΗΠΑ διαμορφώνεται στο 1,1751, για τη λίρα Αγγλίας στο 0,8744, για το γεν Ιαπωνίας στο 184,64 και για το φράγκο Ελβετίας στο 0,93185.

Για το δολάριο Καναδά η μέση τιμή ανέρχεται σε 1,61674, ενώ για το δολάριο Αυστραλίας διαμορφώνεται σε 1,76826. Οι μέσες ισοτιμίες για τις σκανδιναβικές κορώνες έχουν ως εξής: Δανίας 7,4701, Σουηδίας 10,8514 και Νορβηγίας 11,897.

Σημειώνεται ότι δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές με τραπεζογραμμάτια Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας.

Για ιδιώτες, οι παραπάνω τιμές ισχύουν μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ και οι συναλλαγές πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος, με εξαίρεση το Κεντρικό Κατάστημα, τις θυρίδες και το υποκατάστημα Ιωαννίνων.

Για συναλλαγές με τράπεζες, το όριο διαμορφώνεται στα 50.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως, ενώ για τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος το σχετικό όριο είναι 5.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως. Για μεγαλύτερα ποσά, η τιμή καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο τμήμα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι με τις τιμές της λίρας Αγγλίας πραγματοποιούνται και συναλλαγές σε λίρες Βορείου Ιρλανδίας (NIP) και Σκωτίας (SCP).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για ασφάλεια και ειρήνη

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, τόνισαν τη σημασία συνεργασίας, επαναβεβαίωσαν κοινές θέσεις και δέσμευση για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.
Αθήνα πανοραμική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει ο λόφος Φινόπουλου - Σύσταση για αποφυγή επικίνδυνων εργασιών

Ο λόφος Φινόπουλου θα παραμείνει κλειστός από απόψε τα μεσάνυχτα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε επιφυλακή υπηρεσίες και περιπολίες, ενώ δημόσιοι χώροι πράσινου επιτηρούνται με drones θερμικής κάμερας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών σε Αττική και Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, 49, 53 και 48 ετών, για καλλιέργεια κάνναβης (skunk) με υδροπονική μέθοδο και διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Εντοπίστηκαν πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο και ποσότητες κάνναβης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε σορός σε σήψη στον Λυκαβηττό

Σορός αγνώστου ταυτότητας, σε προχωρημένη σήψη, εντοπίστηκε το μεσημέρι σε σπηλιά κοντά στο εκκλησάκι Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Το πτώμα βρήκε περαστικός και ειδοποίησε την αστυνομία. Παρών και ιατροδικαστής για αυτοψία.
Λιμάνι Πειραιά πλοία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση αναχωρήσεων σήμερα: 56.000 φεύγουν από τα λιμάνια Αττικής

Συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής, με πλοία κυρίως προς τις Κυκλάδες να φεύγουν γεμάτα. Το Λιμενικό έχει ενισχύσει τα μέτρα για άνετη και ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών.