Φώτο: ΑΠΕ

Προκήρυξη για τις θέσεις Προέδρου, Α’ Αντιπροέδρου και μέλους ΔΣ στη ΡΑΕ

Προκήρυξη για τις θέσεις του προέδρου, του α’ αντιπροέδρου και ενός μέλους της ΡΑΕ αποφάσισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Τι προσόντα ζητούνται.

Στην προκήρυξη των θέσεων του προέδρου, του α’ αντιπροέδρου και ενός μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, οι θητείες των οποίων λήγουν στις 22 Ιουνίου προχώρησε σήμερα με απόφασή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι πρέπει να διακρίνονται για επιστημονική κατάρτιση, επαγγελματική ικανότητα και να διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία σε θέματα αρμοδιότητας της ΡΑΕ καθώς και εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4001/2011.

Οφείλουν συγκεκριμένα να διαθέτουν και να επιδεικνύουν υψηλή επιστημονική γνώση και πολυεπίπεδη επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό και εξειδικευμένη εμπειρία ιδίως σε ρυθμιζόμενες αγορές ενέργειας, σε ζητήματα ανταγωνισμού, καθώς και στην αντίστοιχη νομοθεσία της ΕΕ. Ειδικά όσον αφορά στις θέσεις του προέδρου και του α’ αντιπροέδρου, απαιτείται επιπροσθέτως και διοικητική επαγγελματική εμπειρία σε υψηλό επίπεδο.

Η προκήρυξη δημοσιεύεται σε τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση εντός 30 ημερών από την επομένη της δημοσίευσης λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα, αίτηση σε μορφή δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα μέλη της ΡΑΕ επιλέγονται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύστερα από προκήρυξη και προτείνονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για διορισμό. Η Επιτροπή γνωμοδοτεί επί της πρότασης του Υπουργού εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής, τα μέλη που έχουν προταθεί για τις θέσεις του προέδρου και του α’ αντιπροέδρου διορίζονται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ το μέλος για το οποίο υπάρχει θετική γνωμοδότηση διορίζεται με απόφαση του υπουργού ΠΕΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στόχος του ΥΠΕΝ η ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού κλάδου 

Εκτιμάται ότι οι ενεργειακές ανάγκες των ξενοδοχείων ανέρχονται σε 540 εκατ. ευρώ τον χρόνο (από 600 έως και πάνω από 2.000 ευρώ ανά δωμάτιο), ενώ οι ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται σε περίπου 160 κιλά CO2/τετραγωνικό μέτρο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλασιασμός των επενδύσεων ΑΠΕ στην Ελλάδα την επόμενη 5ετια

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως η χώρα σχεδιάζει πιο φιλόδοξες πολιτικές για την ενεργειακή εξοικονόμηση κτιρίων τονίζοντας πως το ΕΣΕΚ αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάκαμψη της οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι και 1,5 δισ. επιπλέον για επενδύσεις στις λιγνιτικές περιοχές

«Χρυσή» ευκαιρία προκαλεί για τις λιγνιτικές περιοχές η αύξηση του προϋπολογισμού του «Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» που μπορεί να φέρει επιπλέον πόρους για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.