ΓΔ: 2089.66 -0.48% Τζίρος: 57.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:05:37
τραπεζικά νομίσματα γραφήματα
Φώτο: Shutterstock

Ανοίγει πάλι η πλατφόρμα για τα άτοκα δάνεια, αυξημένος ο προϋπολογισμός

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης, με τη συμμετοχή των τραπεζών, διαμορφώνεται πλέον σε άνω των 2 δις ευρώ.

Αύριο, Τετάρτη 20 Μαΐου, και ώρα 12:00μ.μ. ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) για τη συνέχιση της υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ και θα παραμείνει ανοιχτό έως την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 12:00 μ.μ. (Προηγούμενη περίοδος υποβολής: 28/4 έως 6/5).

Γίνεται, επίσης, γνωστό ότι οι διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος αυξάνονται κατά 300 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 750 εκατ. ευρώ νέα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το παραπάνω ποσό, ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης, με τη συμμετοχή των τραπεζών, διαμορφώνεται σε άνω των 2 δις ευρώ.

Στην αρχική φάση του προγράμματος επρόκειτο να διατεθούν δάνεια 1,3 δισ. αλλά οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα πέντε δισ. και η πλατφόρμα έκλεισε προσωρινά μέχρι να αποφασιστεί η αύξηση των κονδυλίων του προγράμματος. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Άνοδος καταθέσεων νοικοκυριών και μείωση δανείων τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 222 εκατ. με ετήσιο ρυθμό 3,4%, ενώ οι καταθέσεις επιχειρήσεων και ιδιωτικού τομέα παρουσίασαν μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ΤτΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες οι καταθέσεις των νοικοκυριών, μειωμένα τα δάνεια τον Οκτώβριο

Παρά την αύξηση 222 εκατ. ευρώ στις καταθέσεις των νοικοκυριών, ο ιδιωτικός τομέας κατέγραψε ισχυρή πτώση, οδηγώντας σε συνολική εκροή άνω των 2 δισ. ευρώ και έντονη επιβράδυνση της χρηματοδότησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.
Τράπεζα υαλοπίνακες κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: 100 δισ. νέες εκταμιεύσεις, 35 δισ. «καθαρά» δάνεια στην 6ετία

Ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ εοι συνολικές εκταμιεύσεις νέων τραπεζικών δανείων στην 6ετία 2020 - 2025 (Σεπτ.) ενώ οι καθαρές ροές νέων δανείων διαμορφώνονται σε 35 δισ. ευρώ. Απόλυτη κυριαρχία των επιχειρηματικών δανείων.
Ελένη Βρεττού
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CrediaBank: Αύξηση 116% των επαναλαμβανόμενων κερδών στο εννεάμηνο

Η CrediaBank κατέγραψε νέο ρεκόρ επιδόσεων στο εννεάμηνο 2025. Στα 58,9 εκατ. τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων, ισχυρή πιστωτική επέκταση με ιστορικό υψηλό σε νέες εκταμιεύσεις σε επίπεδο εννεαμήνου με 2,4 δισ. ευρώ.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αξιόπιστη, ανησυχία για τη Γαλλία το 2025

Τα γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζουν την πρόωρη αποπληρωμή ελληνικού δανείου 1,1 δισ. ευρώ στη Γαλλία, θεωρώντας το ένδειξη ενδυνάμωσης της ελληνικής οικονομίας και αντιστρέφοντας το μύθο του Αισώπου, καθώς Ελλάδα αποπληρώνει ταχύτερα τα χρέη της.
Εξωφυλλο-Επιχειρηματικότητα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εθνική Τράπεζα: Μικροδάνεια ανάκαμψης από φυσικές καταστροφές

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει χρηματοδότηση και καθοδήγηση σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω του Ταμείου Μικροδανείων Ανάκαμψης από Φυσικές Καταστροφές ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ.