Φώτο: ΑΠΕ

Αλ. Βασιλικός: Σύνθετη και πολυπαραγοντική εξίσωση τα μέτρα για τον Τουρισμό

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ζήτησε τη συστράτευση όλων των οικονομικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας προκειμένου να στηριχθεί ο Τουρισμός.

Σύνθετη και πολυπαραγοντική εξίσωση αποδεικνύονται τα μέτρα επανεκκίνησης του τουρισμού, σημειώνει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Επισημαίνει ότι τα μέτρα αυτά μαζί με τις διακρατικές συμφωνίες, θα καθορίσουν τι μπορεί να διασωθεί από τη φετινή σεζόν και με ποια όπλα θα δώσουν τη δύσκολη μάχη που έχουν μπροστά τους τα ξενοδοχεία της χώρας και προσθέτει:

«Σε όλη αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία διαβούλευσης, το ΞΕΕ ήταν "παρών" με θεσμικότητα, ρεαλισμό και αξιοπιστία. Νωρίς αναδείξαμε, απολύτως τεκμηριωμένα, τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός.

Επεξεργαστήκαμε και υποβάλλαμε σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς του τουρισμού προτάσεις για εφαρμόσιμα και ισορροπημένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη της απασχόλησης και της ενίσχυση της ρευστότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Πάνω από όλα υποστηρίζουμε αταλάντευτα και έμπρακτα ότι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιστορικά πρωτόγνωρη πρόκληση απαιτείται συστράτευση όλων των οικονομικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ισχύει με την αστική ευθύνη των ξενοδοχείων αν κάποιος κολλήσει κορονοϊό

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που ορίζει τις ευθύνες των τουριστικών επιχειρήσεων σε περίπτωση μόλυνσης πελατών από κορονοϊό και τα πρόστιμα για παραβάσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικοί με... αστερίσκους οι ξενοδόχοι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης

Ευνοϊκά υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τόνισε όμως ότι θα χρειαστεί να υπάρξει εμπλουτισμός και ενίσχυσή τους.