Φώτο: ΑΠΕ

Θετικοί με... αστερίσκους οι ξενοδόχοι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης

Ευνοϊκά υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τόνισε όμως ότι θα χρειαστεί να υπάρξει εμπλουτισμός και ενίσχυσή τους.

Θέση σε όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, πήρε ο Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, τόνισε ότι αποτελούν ένα πρώτο βήμα, πρόσθεσε όμως ότι θα χρειαστούν πρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων αλλά και εμπλουτισμός και ενίσχυση σε κάποιες άλλες.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αποτελούν το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, στη βαριά σκιά των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας. Αναμφίβολα, θα χρειαστούν πρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων, εμπλουτισμός και ενίσχυση σε κάποιες άλλες. Πάντοτε σε συνάρτηση με την εξέλιξη του καλοκαιριού, αλλά και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές δυνατότητες που θα προσφέρει το υπό σύσταση Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

«Σε κάθε περίπτωση, η φετινή σεζόν είναι ένας πολυσύνθετος γρίφος που δεν έχει εύκολες λύσεις και μοναδικός στόχος είναι να σώσουμε από αυτή ό,τι μπορεί να διασωθεί», υπογραμμίζει ο κ. Βασιλικός και συμπληρώνει ότι σε αυτήν την πιο δύσκολη, ιστορικά στιγμή για τα ελληνικά ξενοδοχεία, «είναι που πρέπει να επιδείξουμε σθένος, να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να εργαστούμε όλοι μαζί, ακόμη πιο εντατικά, για να κερδίσουμε την επόμενη σεζόν και να χτίσουμε το αύριο του τουρισμού, αντιμετωπίζοντας τις χρόνιες παθογένειες που ακόμα υφίσταται ο κλάδος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη πτώση στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας για το 7μηνο

Μόλις στο 36,5% η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αττικής κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ενώ για το επτάμηνο έφθασε στο 62%, βάσει στοιχείων της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι θα ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός φέτος το καλοκαίρι

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σημείωσε πως χρειάζεται να υπάρξει επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας και υπογράμμισε πως απαιτούνται και χρηματοδοτικά εργαλεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξενοδόχοι ζητούν από το υπ. Τουρισμού να πληρώνει τους γιατρούς που απαιτούνται

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων τονίζει την αντίθεση της με την απαγόρευση των συνεδριακών εκδηλώσεων εντός των ξενοδοχείων και σημειώνει πως οι μονάδες δεν θα γίνουν νοσοκομεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανεκκίνηση του τουρισμού τη Δευτέρα, ανοίγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία 

Με τη βοήθεια των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα ελληνικά ξενοδοχεία επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς, αναμένοντας τους επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο. Τι εκτιμούν οι επικεφαλής των μεγάλων ξενοδοχείων.