Φώτο: ΑΠΕ

Θετικοί με... αστερίσκους οι ξενοδόχοι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης

Ευνοϊκά υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τόνισε όμως ότι θα χρειαστεί να υπάρξει εμπλουτισμός και ενίσχυσή τους.

Θέση σε όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, πήρε ο Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, τόνισε ότι αποτελούν ένα πρώτο βήμα, πρόσθεσε όμως ότι θα χρειαστούν πρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων αλλά και εμπλουτισμός και ενίσχυση σε κάποιες άλλες.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αποτελούν το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, στη βαριά σκιά των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας. Αναμφίβολα, θα χρειαστούν πρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων, εμπλουτισμός και ενίσχυση σε κάποιες άλλες. Πάντοτε σε συνάρτηση με την εξέλιξη του καλοκαιριού, αλλά και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές δυνατότητες που θα προσφέρει το υπό σύσταση Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

«Σε κάθε περίπτωση, η φετινή σεζόν είναι ένας πολυσύνθετος γρίφος που δεν έχει εύκολες λύσεις και μοναδικός στόχος είναι να σώσουμε από αυτή ό,τι μπορεί να διασωθεί», υπογραμμίζει ο κ. Βασιλικός και συμπληρώνει ότι σε αυτήν την πιο δύσκολη, ιστορικά στιγμή για τα ελληνικά ξενοδοχεία, «είναι που πρέπει να επιδείξουμε σθένος, να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να εργαστούμε όλοι μαζί, ακόμη πιο εντατικά, για να κερδίσουμε την επόμενη σεζόν και να χτίσουμε το αύριο του τουρισμού, αντιμετωπίζοντας τις χρόνιες παθογένειες που ακόμα υφίσταται ο κλάδος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ισχύει με την αστική ευθύνη των ξενοδοχείων αν κάποιος κολλήσει κορονοϊό

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που ορίζει τις ευθύνες των τουριστικών επιχειρήσεων σε περίπτωση μόλυνσης πελατών από κορονοϊό και τα πρόστιμα για παραβάσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων.