Φώτο: ΑΠΕ

Εγκρίθηκε τροπολογία για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων

Επιπλέον χρόνο στις επιχειρήσεις που νοικιάζουν επιπλωμένα δωμάτια, προκειμένου να κατοχυρώσουν τους διακριτικούς τίτλους τους χωρίς πρόστιμο, δίνει το υπουργείο Τουρισμού.

Βουλευτική τροπολογία, που διευκολύνει τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατοχύρωσης των διακριτικών τίτλων του,ς έκανε δεκτή ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση στο πλαίσιο της συζήτησης του «καταδυτικού νομοσχεδίου» από την Ολομέλεια της Βουλής. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σχετικό αίτημα είχε εκφράσει και ο αντίστοιχος κλάδος.

Με τη διάταξη που πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος, «δίδεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα στις επιχειρήσεις Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων-Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ), οι οποίες ήδη χρησιμοποιούν διακριτικό τίτλο αλλά δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατοχύρωσής τους, ώστε να έχουν τον χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και παράλληλα να μην κινδυνεύουν με την επιβολή κυρώσεων λόγω της μη καταχώρησής τους».

Συγκεκριμένα, η σχετική ημερομηνία 31/12/2019 αντικαθίσταται, από τότε που ίσχυσε, με την ημερομηνία 31/12/2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοχάρης: Προσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα δεδομένα των επιχειρήσεων

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως οι οριστικές λίστες για τις χώρες που θα έρθουν οι τουρίστες θα καθοριστούν μέχρι τέλος του μήνα και σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και των γιατρών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Θεοχάρης: Στήριξη στα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν αλλά και όσα μείνουν κλειστά

Με την ασφάλεια να αποτελεί το βασικό ζητούμενο για την επανεκκίνηση και ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε την ανάγκη να μην χαθεί ο φετινός Αύγουστος.