Αδ. Γεωργιάδης: Το κράτος έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του

Η κυβέρνηση προσπαθεί να χάσουν όλοι από λίγο ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνοντας πως η χώρα έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να μείνει όρθια η οικονομία.

Το γεγονός πως όλοι θα βγουν χαμένοι από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης που ανέφερε οτι το κράτος έφτασε στα όρια του για να μπορέσει να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας πως επηρεάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση πως «κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει. Το κράτος έχει φθάσει στα όρια των αντοχών του. Η χώρα έχει προχωρήσει σε γιγαντιαίες μεταβιβάσεις προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους για να κρατήσουμε όρθια την οικονομία».

Όλες οι επιχειρήσεις, με εξαίρεση τα σουπερ μάρκετ, επηρεάστηκαν από την πανδημία σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, που τόνισε οτι ο χώρος του πολιτισμού αναμένεται να δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα από την κρίση, καθώς χάθηκε η καλή περίοδος των προηγούμενων μηνών, ενώ πολύ δύσκολα θα πάει πλέον κάποιος σε ένα θέατρο που είναι κλειστός χώρος.

Για τις απώλειες εισοδημάτων που θα υπάρξουν για τους εργαζόμενους ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως απώλειες έχουν και οι επιχειρήσεις, όπως και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που χάνουν έσοδα καθώς και το κράτος. «Στην κρίση αυτή όλοι θα χάσουμε από λίγο» ανέφερε και πρόσθεσε πως «το μείζον που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να χάσουμε δίκαια όλοι από λίγο» ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση υπερασπίζεται «τη μεσαία τάξη κατά τρόπο πρωτοφανή» αναφέροντας οτι το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έχει ως στόχο την προστασία των μισθών.

Για την στήριξη των επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως έχουν δοθεί μέχρι στιγμής 650 εκατ. ευρώ με την εισπρακτέα προκαταβολή, ενώ σήμερα Δευτέρα θα δοθούν και οι τελευταίες σε περίπου 6.500 επιχειρήσεις. Για τα καταστήματα εστίασης που δεν μπορούν καθόλου να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, ο υπουργός τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση, χωρίς όμως η απάντηση να είναι εύκολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλείει ο Μητσοτάκης νέο lockdown, εξετάζονται μέτρα στην εστίαση

Την επαναφορά περιοριστικών μέτρων όπως την αποστολή μηνύματος και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών μαγαζιών σκέφτεται η κυβέρνηση για να μην κινδυνεύσει η οικονομία με δεύτερο lockdown.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Θα είναι γενναία η μείωση της προκαταβολής φόρου

Στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο υπ. Ανάπτυξης που συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.