ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Smartpark.com.gr

Ανοικτά τις Κυριακές τα μαγαζιά στο Smart Park μέχρι Οκτώβριο

Ανοικτά τις Κυριακές, από Μάϊο μέχρι Οκτώβριο, τα μαγαζιά στην περιοχή του Επιχειρηµατικού Πάρκου Γιαλού-Άγιος Δημήτριος-Πύργος στα Σπάτα, με τροπολογία του υπ. Ανάπτυξης.

Tην λειτουργία των καταστημάτων που βρίσκονται στο Smart Park, τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο επιτρέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, προστίθεται στις περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εµπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, εκτός από τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου, η περιοχή που βρίσκεται στο Επιχειρηµατικό Πάρκο Γιαλού-Άγιος Δημήτριος-Πύργος στον δήμο Σπάτων της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, «η Πολιτεία οφείλει να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες μεγέθυνσης της τουριστικής δαπάνης και να μεριμνήσει, ώστε να πραγματωθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, εντοπίζοντας τις δυνατότητες δημιουργίας τουριστικού εισοδήματος. Για την προώθηση αυτών των στόχων, απαιτείται συνδυασμός κριτηρίων με τρόπο που οδηγούν στην οριοθέτηση περιοχών, οι οποίες παρουσιάζουν συνδυαστικά τρία κύρια χαρακτηριστικά:

(α) τοπική εγγύτητα προς τις κύριες πύλες εισόδου στην Επικράτεια, όπως αεροδρόμια και λιμάνια,

(β) τουριστικό ενδιαφέρον, όπως αυτό τεκμηριώνεται από την ύπαρξη τουριστικών καταλυμάτων και υποδομών, πολιτιστικών μνημείων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος και

(γ) ύπαρξη εντός αυτών ή σε εγγύτητα με αυτές, τοπικών αγορών με αυξημένη λιανεμπορική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, η σαφώς προσδιορισμένη περιοχή που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού-Άγιος Δημήτριος-Πύργος στον δήμο Σπάτων της Περιφέρειας Αττικής, συγκεντρώνει τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, καθώς παρουσιάζει έντονη τουριστική κίνηση και η οικονομικοκοινωνική ζωή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον κλάδο του τουρισμού κατά τη χρονική περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου.

Περαιτέρω, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, η κατ' εξαίρεση προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές αφορά συγκεκριμένη περίοδο του έτους, που εκτείνεται από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, οπότε παρατηρείται η υψηλότερη τουριστική κίνηση σε όρους αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό και τουριστική κατανάλωση κατά τη διάρκεια του έτους και εντεύθεν υποστηρίζεται ο νευραλγικός τομέας του Τουρισμού, η τόνωση και ενίσχυση του οποίου, ως βασικού τομέα της εθνικής οικονομίας, αποτελεί πρόδηλο σκοπό γενικού συμφέροντος.

Εν κατακλείδι, δοθέντος ότι η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων σε μία σαφώς προσδιορισμένη περιοχή, θεσμοθετείται κατ' εξαίρεση και κατ' αυτόν τον τρόπο, και προσδιορίζεται με ακρίβεια κατά χρόνο, και η κατ' εξαίρεση επιτρεπομένη εργασία είναι πράγματι πρόσφορη και αναγκαία για την εξυπηρέτηση του σκοπού της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, εξυπηρετούνται σκοποί δημοσίου συμφέροντος σύμφωνα και με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ 18/2019, Τμ. Δ'), τηρουμένων των κριτηρίων της αρχής της αναλογικότητας»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μίλτος Τεντόγλου άλμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης για Τεντόγλου: Μας γεμίζει περηφάνια – Μπράβο Μίλτο

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τέταρτο διαδοχικό χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας ιστορικό ρεκόρ, με άλμα 8,44 μ. στο Μπέρμιγχαμ. Ο Σταύρος Καλαφάτης τον συνεχάρη, δηλώνοντας υπερηφάνεια για την επιτυχία του.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Νέο αναπτυξιακό καθεστώς για την Άμυνα - Σχέδια 150 εκατ. ευρώ

Ξεκινά το νέο επενδυτικό καθεστώς Άμυνας με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ για στρατηγικούς τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, προσφέροντας ενισχυμένη φορολογική έκπτωση και γρήγορη αδειοδότηση επενδύσεων.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ προς Θεοδωρικάκο: Τα αιτήματα για φόρους, κόστος εργασίας και ρευστότητα ενόψει ΔΕΘ

Το ΕΒΕΠ ζήτησε από το ΥΠΑΝ μείωσης φορολογίας, περαιτέρω μείωση μη μισθολογικού κόστους και δράσεις για ενίσχυση ρευστότητας σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις, ενόψει της ΔΕΘ.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τέταρτη φάση η «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» – Ποινές για καθυστερήσεις

Το έργο «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» του Υπ. Ανάπτυξης βρίσκεται στην 4η φάση, με τον ανάδοχο να τιμωρείται με ποινική ρήτρα 6.760,74€ για καθυστέρηση στην υποβολή των παραδοτέων, καθώς δεν είχε δοθεί παράταση στη σύμβαση.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Πράξεις στήριξης για έρευνα-καινοτομία, χρηματοδότηση ΕΛΙΔΕΚ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση του ΕΛΙΔΕΚ εντάσσεται στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-30, στοχεύοντας στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας με διαφάνεια και αξιολόγηση των δράσεων.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει νέα βιομηχανική επανάσταση

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η έρευνα να οδηγεί σε καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Προανήγγειλε νέο υπουργείο για τη διασύνδεση έρευνας-κοινωνίας, καταπολεμώντας τον κατακερματισμό.