Φώτο: ΑΠΕ

Σκυλακάκης: Έτσι θα εκμεταλλευτούμε τα 32 δισ. από την Κομισιόν

Ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας υπολογίζονται βάσει της απασχόλησης. Προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει μέρος των επιδομάτων.

Δυναμική θα είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης που σημείωσε πως η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα είναι μεγαλύτερη καθώς θα δοθεί με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών του lockdown, ενώ θα ενταχθούν σε αυτή και νέες κατηγορίες.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, εξήγησε πως θα μοιραστούν τα 32 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως θα δοθούν για επενδύσεις, στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να καλύψει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι επιδομάτων που θα χάνονταν για τους εργαζόμενους, και να σωθούν παράλληλα οι θέσεις εργασίας.

Για τις ανησυχίες που υπάρχουν για μείωση του δώρου Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως δίνονται στη βάση της απασχόλησης και έτσι θα πρέπει να τα υπολογίσει κάθε εργαζόμενος

Μόλις τα 32 δισ. ευρώ μπουν στην οικονομία, ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση θα έχει το περιθώριο να παρέμβει δημοσιονομικά με στόχο την μείωση της φορολογίας, ενώ έκανε αναφορά και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όσον αναφορά τα τεκμήρια και το πότε θα καταργηθούν, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως το ζήτημα αυτό συνδέεται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι μία καλή μέθοδος, είναι όμως μία αναγκαία μέθοδος» και τόνισε πως όσο περισσότερες γίνονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, τόσο λιγότερο θα είναι αναγκαία πλέον τα τεκμήρια. Σημείωσε ωστόσο πως το ζήτημα των τεκμηρίων θα επανεξεταστεί του χρόνου, εξαιτίας των μειωμένων εισοδημάτων λόγω της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα των 800 ευρώ

Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που θα ανοίξουν αργότερα ή θα παραμείνουν κλειστές θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας. Κονδύλια και από το πρόγραμμα Sure για στήριξη της απασχόλησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταβάλλεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους σε Υγεία και Πολ. Προστασία

Δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα πιστωθεί σήμερα στους λογαριασμούς είναι οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και Πολιτική Προστασία.