ΓΔ: 2667.98 0.21% Τζίρος: 445.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:38
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο

ΑΑΔΕ: Αυτόματη αντιστοίχιση 1,9 εκατ. επιχειρήσεων με νέους ευρωπαϊκούς ΚΑΔ

Η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε την αυτόματη αντιστοίχιση των ΚΑΔ για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις με βάση το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι επιχειρήσεις πρέπει να ελέγξουν τους νέους ΚΑΔ και να επικαιροποιήσουν στοιχεία έως 1/6/2026 χωρίς πρόστιμο μέσω myAADE.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αυτόματης αντιστοίχισης των υφιστάμενων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για 1,9 εκατομμύρια επιχειρήσεις, αποδίδοντας συνολικά 9,5 εκατομμύρια νέους ΚΑΔ. 

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε πλήρως αυτοματοποιημένα, στο πλαίσιο εναρμόνισης με το επικαιροποιημένο ευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης οικονομικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τα νεότερα στατιστικά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, από σήμερα οι ψηφιακές εφαρμογές του Μητρώου λειτουργούν κανονικά, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ελέγξουν τους νέους ΚΑΔ που τους έχουν αποδοθεί.

Σε περίπτωση που απαιτείται επικαιροποίηση των στοιχείων δραστηριότητας, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την 1η Ιουνίου 2026 χωρίς την επιβολή προστίμου. Η διαδικασία γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή:

Μητρώο & Επικοινωνία > Αλλαγή Στοιχείων Μητρώου > Στοιχεία Επιχείρησης > Μεταβολή Στοιχείων Επιχείρησης και Στοιχεία Εγκατάστασης Εσωτερικού > Αλλαγή Στοιχείων Εγκατάστασης Εσωτερικού.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ (my1521).

• Τηλεφωνικά: στο 1521, χωρίς χρέωση, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00-20:00.

• Ψηφιακά: μέσω της πλατφόρμας my1521 (διαθέσιμη 24/7), επιλέγοντας: Θέματα Μητρώου > Μητρώο Φυσικών/Νομικών Προσώπων > Αλλαγή στοιχείων Μητρώου Φυσικών/Νομικών Προσώπων > Μεταβολή δραστηριοτήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή παρακολούθηση αποθεμάτων και νέες αλλαγές για επιχειρήσεις

Η ΑΑΔΕ περνά στη Β' Φάση του ψηφιακού συστήματος ιχνηλασιμότητας αποθεμάτων, με εφαρμογή σε δύο στάδια από 1/1/2027, δίνοντας προσαρμοστικό χρόνο στις επιχειρήσεις για τις νέες ψηφιακές διαδικασίες διακίνησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζί με το Μητρώο Ακινήτων έρχεται και νέα ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες

Το νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων έρχεται τον Δεκέμβριο και εάν υπάρχουν λάθη για τη διόρθωσή τους από τους ιδιοκτήτες απαιτούνται μετρήσεις από μηχανικούς και βεβαιώσεις από συμβολαιογράφους.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MyDATA: Περιορισμοί στην ανίχνευση συναλλαγών χωρίς απόδειξη

Η ΑΑΔΕ απαντά σε ερωτήματα για τις πρόσφατες μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τονίζοντας πως οι έλεγχοι αφορούν όλες τις επιχειρήσεις και γίνονται χιλιάδες ετησίως, με παράλληλες έρευνες και εντατικοποίηση των δράσεων για το 2026.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σημαντικό το έργο του Ελληνικού FBI για τη διαφθορά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9 τα σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς, αναφέροντας τη σύσταση του «Ελληνικού FBI» και κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για αδράνεια και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.