ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Λογότυπο ΕΦΚΑ σε λάπτοπ
Η οθόνη λάπτοπ παρουσιάζει το λογότυπο του ΕΦΚΑ σε εσωτερικό χώρο.

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Απριλίου

Εφόσον έχουν εξοφλήσει ή εξοφλήσουν μέχρι τις 10 Ιουνίου, τις εισφορές των προηγούμενων μηνών του 2020 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι δικαιούνται έκπτωση 25% για τον Απρίλιο.

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Απριλίου 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, που επικρατούν στη χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εναλλακτικές, ως εξής:

   α. Την πληρωμή της εισφοράς που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία τους.

   β. Την πληρωμή της εισφοράς Απριλίου 2020 μειωμένης κατά 25%, εφόσον έχουν εξοφλήσει ή εξοφλήσουν, μέχρι τις 10 Ιουνίου, τις εισφορές των προηγούμενων μηνών του 2020 (Iανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου), ήτοι, αντί των 220 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ελάχιστο ασφάλιστρο, θα κληθούν να καταβάλουν 165 ευρώ.

   γ. Την πληρωμή της εισφοράς σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης έως τις 31/10/2020, εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους.

Οι ανωτέρω επιλογές, που συμπεριλαμβάνουν το ευεργέτημα της έκπτωσης 25%, προβλέπονται από το νόμο 4690/2020 (ΦΕΚ 104Α/30.5.2020) «Κύρωση: α) της από 13.4.2020 ΠΝΠ «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (A΄ 84) και β) της από 1.5.2020 ΠΝΠ «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α΄ 90) και άλλες διατάξεις».

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών τους να προχωρήσουν σε καταχώριση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας, με την οποία συνεργάζονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θέμιδος Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη στον ΕΦΚΑ: Σήμερα απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική δράση

Ξεκίνησε η κύρια Ανάκριση για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ με 11 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Πληγή η ιδιωτική ΔΕΗ – 35 δισ. στα funds με αντικοινωνική μπίζνα»

Ο Νίκος Παππάς πρότεινε τη ΔΕΗ να επιστρέψει σε δημόσιο έλεγχο με ρόλο του ΕΦΚΑ, καταγγέλλοντας τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο της Πτολεμαΐδας 5. Υποστήριξε αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΦΚΑ για επενδύσεις σε ενέργεια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε βαριά κακουργήματα για κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ

Βαριές κατηγορίες απάτης σε βάρος του Δημοσίου απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες κυκλώματος, μεταξύ αυτών και ηγέτης εξωκοινοβουλευτικού κόμματος. Η δίωξη αφορά πέντε κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να επιστρέψει η ΔΕΗ στο Δημόσιο, εθνικός επενδυτής ο ΕΦΚΑ

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ, στηρίζοντας κατοίκους Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάτη στον ΕΦΚΑ με ζημιά άνω των 5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Κύκλωμα απάτης που εξάρθρωσε η Δίωξη Οικονομικών Εγκλημάτων έχει προκαλέσει ζημιά άνω των 5 εκατ. ευρώ σε ΕΦΚΑ και Δημόσιο, εκδίδοντας τιμολόγια από εικονικές εταιρείες. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και οι φερόμενοι ως αρχηγοί.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Ζητάμε τη ΔΕΗ στο Δημόσιο, επενδυτή τον ΕΦΚΑ αντί CVC

Ο Νίκος Παππάς από την Κοζάνη τόνισε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σαφή θέση για επιστροφή της ΔΕΗ στο Δημόσιο, με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ. Εξέφρασε ανησυχίες για την ενέργεια, το Data Center και τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.