ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έξι μεγάλες επενύσεις fast track στον τουρισμό

Τα επενδυτικά σχέδια ύψους 595,8 που έλαβαν το πράσινο φως από τον Enterprise Greece θα δημιουργήσουν 1.395 μόνιμες θέσεις εργασίας και θα τονώσουν την ελληνική οικονομία.

Άναψε το «πράσινο φως για θετική εισήγηση προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων σε έξι επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 595.809 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσουν 1.395 μόνιμες θέσεις εργασίας. Η απόφαση πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Enterprise Greece, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου του Οργανισμού κ. Γρηγόρη  Δημητριάδη.

Αναφερόμενος στα επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι «είναι βαρύνουσας σημασίας για τον τουριστικό κλάδο, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο, όπου η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις των επιπτώσεων της πανδημίας». Επανέλαβε επίσης τη δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων και γενικότερα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι η διεθνής αναγνώριση των ελληνικών προσπαθειών για τον περιορισμό του ιού ενισχύει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής τουριστικός και επενδυτικός προορισμός.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική συζήτηση για την επόμενη μέρα της πανδημίας, με τον κ. Δημητριάδη αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece κ. Γιώργο Φιλιόπουλο να επισημαίνουν ότι ο Οργανισμός έχει ήδη προσαρμόσει την πολιτική του στις νέες συνθήκες, με ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης των εξαγωγέων και των επενδυτών.

Τα 6 επενδυτικά σχέδια είναι τα ακόλουθα :

1.«Δημιουργία μαρίνας στη θέση Βλύχος της νήσου Λευκάδας» κοινό έργο του Δήμου Λευκάδας και του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας.

2.«Ίδρυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή Κουμπαρά-Διακοφτό και ίδρυση ξενοδοχείου 5* και τουριστικών κατοικιών στις περιοχές Τζαμαρία-Φάρος της νήσου Ίου, νομού Κυκλάδων» της εταιρείας 105 ΑΕ.

3.«Ανέγερση boutique hotel 5* και παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή Πικρή Νερό της νήσου Ιου, νομού Κυκλάδων» της εταιρείας ΝΕΡΟ ΑΕ.

4.«Ίδρυση 2 σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή Παπάς-Λουκας-,Μανούσου-Πέτη-Χαμουχάδες της νήσου Ιου, νομού Κυκλάδων» της εταιρείας LUCAS ΑΕ.

5.«VARKO» της εταιρείας  RND INVESTMENTS GREECE Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

6.«ARCADIA» της εταιρείας  «TΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΥΛΛΗΝΗ Α.Ε.».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Greek flag-Israeli flag-synergasia-presvis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονο το Ισραηλινό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στις διαφορετικές επενδυτικές ευκαιρίες που αναδεικνύονται σήμερα σε ενέργεια, τουρισμό, ακίνητα, τεχνολογία, υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας και των ιδιωτικοποιήσεων έγινε αναφορά σε ειδική εκδήλωση του Enterprise Greece.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

«Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για το ακριβές σημείο της επένδυσης, δεν επιβεβαιώνονται» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.